Novogodišnja pričaonica u kostolačkoj biblioteci

Novogodišnja pričaonica u kostolačkoj biblioteci

Radionica je kulturno-edukativnog karaktera sa ciljem da se kod dece predškolskog uzrasta razvije mašta, ljubav prema knjigama i potreba da koriste fond Biblioteke

Foto: Urban City / B.P.

Biblioteka u Kostolcu, Odeljenje Narodne biblioteke “Ilija M. Petrović” Požarevac u saradnji sa Vrtićem “Majski cvet” iz Kostolca organizuje za decu NOVOGODIŠNjU PRIČAONICU.
Radionicu su osmislile Renata Minić, diplomirani bibliotekar savetnik i Nevena Vuksanović, diplomirani bibliotekar.

Radionica je kulturno-edukativnog karaktera sa ciljem da se kod dece predškolskog uzrasta razvije mašta, ljubav prema knjigama i potreba da koriste fond Biblioteke. Na osnovu priče „Spasavanje Deda Mraza“ koju su napisali Ljubitelji fantastike iz Kostolca, koji se sastaju u Biblioteci u Kostolcu, napisan je scenario za kratku pozorišnu predstavu. Predstava će biti interaktivna, jer će deca iz Vrtića biti uključivana u nju, kroz propitivanje i analizu likova.

U realizaciji radionice učestvuju: glumci Dejan Milošević i Vesna Ljubisavljević, vaspitačice i deca iz Vrtića “Majski cvet”, Željko Miladinović, član Ljubitelja fantastike koji glumi Deda Mraza i bibliotekari.

Datum održavanja radionice: sreda 26. decembar 2018. godina, u 9:30 časova.
Mesto održavanja: Vrtić „Majski cvet“ u Kostolcu.

KOMENTARIŠI