Foto: Urban City / I.P.

U kovid bolnici Požarevac trenutno je na lečenju 120 pacijenata sa kovid infekcijom, od kojih je 85 nevakcinisano a 35 je primilo neku od vakcina.

To su uglavnom starije osobe, ali ima i mlađih pacijenata. Klinička slika hospitalizovanih je teža i veoma teška. Oko dve trećine njih nalazi na terapiji kisonikom. Na respiratorima ( intubacija) su trenutno dva pacijenta, četvoro je na neinvazivnoj ventilaciji (NIV), ali je ovo stanje promenljivo iz sata u sat, saopštila je OB Požarevac.

-Tokom jučerašnjeg dana (nedelja) imali smo dva otpusta na kućno lečenje i šest prijema, a među njima samo dva vakcinisana pacijenta. Istog dana smo imali jedan smrtni slučaj u kovid bolnici, reč je o muškarcu 1941.godište iz Požarevca, dodaje se u saopštenju.

Šestoro naših zdravstvenih radnika trenutno ima infekciju kovid 19, jedan je na bolničkom lečenju a ostali su na kućnom lečenju.

U zelenoj zoni trenutno su hospitalizovana 152 pacijenta.

-Navedene brojke oslikavaju stanje tokom vikenda kada je, prema dosadašnjoj praksi, manje testiranih i pozitivnih građana. Očekivano je da od danas počinje da raste broj zaraženih, pa i hospitalizovanih, pa zato i dalje apelujemo na sve građane prevashodno da se vakcinišu, ali i da se uzdržavaju okupljanja u zatvorenom prostoru, kao i da poštuju ostale mere zaštite, zaključuje se u saopštenju.

KOMENTARIŠI