Nesreća nije uvek predvidiva. Ona se može desiti bilo kada, na bilo kom mestu i svako može biti pogođen. Prva pomoć je prva karika u lancu spasavanja života u nesrećama. Obuka građana za pružanje prve pomoći čini društvenu zajednicu bezbednijom i snažnijom, odnosno spremnijom za različite vrste izazova u smislu prirodnih nepogoda ili drugih vrsta nesreća koje se dešavaju u savremenom dobu.

Crveni krst Požarevac će u ponedeljak, 11. septembra 2017. godine u dvorištu OŠ „Dositej Obradović“ sa početkom u 10.00 časova obeležiti Svetki dan prve pomoći održavanjem javnog časa iz prve pomoći. Obučene ekipe prve pomoći Crvenog krsta Požarevac, koju čine učenici Medicinske škole, će izvesti pokaznu vežbu u pružanju prve pomoći a učenici trećeg razreda OŠ „Dositej Obradović“ će demonstrirati upotrebu trougle marame u skladu sa temom ovogodišnjeg obeležavanja Svetskog dana prve pomoći koja glasi: „Nezgode u kući – kako postupiti i pružiti prvu pomoć“.

Tema se odnosi na sve iznenadne i neočekivane događaje koji se mogu dogoditi kod kuće i mogu izazvati povredu ili smrt. Ovom prilikom želja je da se poveća svest naših sugrađana o mogućim opasnostima sa kojima se mogu suočiti u svom svakodnevnom okruženju, kao i jednostavnim koracima koje mogu preduzeti u tim situacijama kako bi pomogli sami sebi ili članu svoje porodice.

KOMENTARIŠI