Obeležen Dan škole Sveti vladika Nikolaj u Viminacijumu

Obeležen Dan škole Sveti vladika Nikolaj u Viminacijumu

Na prostoru Arheološkog parka Viminacijum održana je Svečana akademija povodom Dana škole Sveti vladika Nikolaj iz Bradarca.

Na akademiji su uručene zahvalnice pojedincima i organizacijama koje su zaslužne za rad ove obrazovne ustanove. Među nagrađenima je između ostalih i Grad Požarevac.

Direktor škole Tomica Stojanović se zahvalio svima koji pomažu ovu ustanovu, koja od ove godine nosi novi naziv i samim tim, po prvi put proslavlja Dan škole kao Sveti vladika Nikolaj.

Foto: Grad Požarevac

Na akademiji se obratila ispred ministarstva prosavete Vesna Nedeljković pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje, koja se zahvalila na priznanju i pohvalila je rad lokalne samouprave i obrazovnih ustanova sa teritorije Grada Požarevca.

Ispred Grada Požarevca obratio se zamenik gradonačelnika Saša Pavlović koji je istakao:

„Škola “Sveti vladika Nikolaj” odnedavno je promenila svoje ime, ali ono što je ostalo isto su sjajan učiteljski kadar, svetla istorija i mnogo dece koje ste spremili za život i njegove izazove. Ova škola i njeni rezultati, jedni su od onih koji uveravaju Grad Požarevac u ispravnost naših puteva, da je ulaganje u školstvo i prosvetu, zapravo ulaganje u budućnost. Posebno mi je drago što osluškujete potrebe sredine u kojoj se nalazite i svoje đake spremate i usmeravate na opciju da ostanu u svom mestu i rade na svojim imanjima. Kao svetli primer, ne samo u Braničevskom okrugu već i u čitavoj Srbiji, pominjem i ponosim se učeničkom zadrugom “Deca Stiga” iz ove škole.“

Foto: Grad Požarevac

U kulturno umetničkom programu su nastupili mališani iz ove škole.

KOMENTARIŠI