Obeležen Dan vatrogasaca i Dan prosvetnih radnika zajedničkim prijemom u Velikom Gradištu

Obeležen Dan vatrogasaca i Dan prosvetnih radnika zajedničkim prijemom u Velikom Gradištu

Zajedničkim prijemom, u opštini Veliko Gradište obeležen je Dan vatrogasaca i Dan prosvetnih radnika, a nagrade najusšešnijim radnicima uručio je predsednik opštine, Dragan Milić.

“Često pričam koliko je vaš posao težak i to zaista mislim, i kad pokušam da vagam, ne znam šta je teže.“, rekao je predsednik, čestitavši svima praznik.

On se osvrnuo na posao prosvetnih radnika koji podižu decu i “stvaraju“ ljude, od predškolskih ustanova do vremena kada kreću na fakultete.

“Ja sam ponosan na te naše škole koje imaju dobre rezultate – imamo dosta “vukovaca“, učenika generacije, na fakultetima naši srednjoškolci pružaju dobre rezultate – i trudimo se da kao opština svake godine stvaramo uslove da kvalitet te nastave bude još bolji.“, rekao je Milić, podsetivši da je školama obezbeđeno oko 35 pametnih tabli i još mnogo toga, ali i da su u toku investicije kao što je izgradnja male sportske hale u vrtiću, vrednosti 40 miliona dinara, i završetak osnovne škole u Srednjevu kada će sve institucije biti na nivou na kakvom treba da budu i koji će nastaviti da se neguje. Takođe, naredne godine biće završen i novi prostor za Muzičku školu sa malom salom za koncerte.

On je ovom prilikom pohvalio Odeljenje Muzičke škole “Stevan Mokranjac“ kao najmlađi kolektiv u Gradištu koji daje rezultate i na koji je ponosan jer je odatle poteklo već nekoliko generacija.

Uz napomenu da su “protivpožarci“ jedna od najtežih profesija, predsednik je istakao da su bili spremni kad god je intervenisano i da je time spašeno mnogo imovine, a verovatno, i mnogo života.

Istaknutim radnicima podeljene su prigodne novčane nagrade kao priznanje za rad i izuzetan doprinos, a u ime nagrađenih obratio se profesor istorije, Nenad Mihajlović.

On se osvrnuo i na poklon-knjigu “Srpski ratni pomenik“, kao izuzetno delo posvećeno ratnicima sa teritorije opštine Veliko Gradište, Golubac i Kučevo, poginulim u Prvom svetskom ratu čiji se završetak obeležava ovih dana: “Svi smo ponosni na naše pretke koji su položili živote za Srbiju u periodu od 1912. do 1918. i sigurno ćete u ovoj knjizi pronaći nekog od njih.“.

Među nagrađenima su ove godine Tanja Jovanović, profesorka kuvarstva i Nenad Mihajlović, profesor istorije iz Srednje škole “Miloje Vasić“ Veliko Gradište, Gordana Milenković, učiteljica i Marko Lapčević, profesor engleskog jezika iz OŠ “Ivo Lola Ribar“ Veliko Gradište, Boban Rajković, nastavnik muzičke kulture iz OŠ “Vuk Karadžić“ Majilovac, Aleksandar Stojanović, nastavnik geografije iz OŠ “Miša Živanović“ Srednjevo, Valentina Janković, vaspitačica iz Predškolske ustanove “Majski cvet“ Veliko Gradište, Biljana Božić, nastavnica klavira iz Odeljenja Muzičke škole “Stevan Mokranjac“ u Velikom Gradištu i Nenad Stojanović, vatrogasac spasilac iz Vatrogasno-spasilačke jedinice Veliko Gradište.

Svečanom prijemu prisustvovali su i direktori prosvetnih ustanova te komandant Vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Požarevca i komandir jedinice iz Velikog Gradišta, zamenici predsednika opštine i Skupštine opštine, načelnica Opštinske uprave i rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti i zajedničke poslove.

KOMENTARIŠI