Obeležen Dan vatrogasaca i prosvetnih radnika u Velikom Gradištu

Obeležen Dan vatrogasaca i prosvetnih radnika u Velikom Gradištu

U opštini Veliko Gradište u četvrtak je, zajedničkim prijemom, obeležen Dan vatrogasaca i prosvetnih radnika

U opštini Veliko Gradište u četvrtak je, zajedničkim prijemom, obeležen Dan vatrogasaca i prosvetnih radnika. Tim povodom, predsednik opštine, Dragan Milić, uručio je nagrade najuspešnijim radnicima u protekloj godini.

Čestitavši im praznik, predsednik je istakao da su obe profesije izuzetno teške i izrazio zahvalnost svima koji danas primaju nagrade, ali i onima koji nisu ovde.

Foto: Opština Veliko Gradište

“Gledajući vaš posao, od vrtića do srednje škole, od jednog deteta od godinu dana, napravite čoveka.“, istakao je Dragan Milić, obraćajući se prosvetnim radnicima. On je rekao, takođe, da opština zaista ima čime da se pohvali budući da se ulaže u prosvetu – od radova na novom objektu u Srednjevu i područnom odeljenju Škole u Carevcu, nove sportske hale i dva nova doeljenja u Vrtiću, toaleta i podova u Osnovnoj školi u Velikom Gradištu i fasade na Srednjoj školi.

“Naš zadatak je da deci obezbedimo kvalitetnu nastavu.“, dodao je predsednik, rekavši da je Osnovnoj školi u Majilovcu, za Dan škole uručena nova “pametna“ tabla kao i da opština nagrađuje učenike za postignut uspeh i da će to činiti i ubuduće.

Da vatrogascima nije uvek lepo kao u filmovima, podsetio je predsednik Milić, rekavši da da je njihov posao izuzuetno težak, ali i da nikad nije bilo teže nego ove godine. “Znam koliko ste se angažovali svi vi i kolege iz Požarevca, zato vam čestitam i želim da imate što manje posla.“, rekao je, uputivši apel građanima da budu pažljiviji.

Foto: Opština Veliko Gradište

Nagrađeni su prosvetni radnici Vesna Novković, profesor hemije i Dejan Milanovićprofesor fizičkog vaspitanja iz Srednje škole “Miloje Vasić“, Danijela Marković i Jovanka Radulović, nastavnice razredne nastave iz OŠ “Ivo Lola Ribar“ u Velikom Gradištu, Gorica Kostić, profesor razredne nastave, iz OŠ “Miša Živanović“ Srednjevo, Nataša Nikolić, nastavnica razredne nastave iz OŠ “Vuk Karadžić“ Majilovac i vaspitačica, Milena Đuričić, iz Predškolske ustanove “Majski cvet“ dok se kao najbolji vatrogasac-spasilac ove godine istakao Miroslav Mirković iz Vatrogasno-spasilačke jedinice u Velikom Gradištu.

Ovom prilikom, najistaknutijim radnicima podeljene su prigodne novčane nagrade kao priznanje za njihov rad i izuzetan doprinos zajednici.

Svečanom prijemu prisustvovali su i direktori istaknutih prosvetnih radnika te komandant Vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Požarevca i predstavnici Opštinskog štaba za vanredne situacije, predsednica Skupštine opštine, zamenik predsednika Skupštine opštine, načelnica Opštinske uprave i rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti i zajedničke poslove.

KOMENTARIŠI