Obeležen Svetski dan srca u Požarevcu

Obeležen Svetski dan srca u Požarevcu

Vršena je provera zdravstvenog stanja sugrađanima, provera nivoa šećera u krvi i holestorola, merenje krvnog pritiska, težine i visine

Crveni krst Požarevac u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Požarevac, Patronažnom službom Doma zdravlja, Medicinskom školom i ZU „Apoteka“ u Domu Crvenog krsta Požarevac obeležio Svetski dan srca.

Vršena je provera zdravstvenog stanja sugrađanima, provera nivoa šećera u krvi i holestorola, merenje krvnog pritiska, težine i visine.

Ove godine Svetski dan srca obeležava se pod sloganom „Ojačajte svoje srce”, naglašavajući značaj zdravih stilova života, kao i značaj prevencije i kontrole faktora rizika za nastanak bolesti srca i krvnih sudova u svim populacionim grupama.

Svakako je zabluda da od bolesti srca i krvnih sudova obolevaju samo starije osobe, osobe muškog pola i ekonomski razvijeniji delovi stanovništva. Možemo reći da nijedan stanovnik naše planete nije pošteđen od bolesti srca i krvnih sudova, bez obzira na to gde živi, bez obzira na pol, uzrast i socijalno-ekonomski status. Čuvajte svoje srce!

KOMENTARIŠI