Ovom prilikom uručene su nagrade i zahvalnice učenicima koji su sa uspehom predstavljali školu na republičkim i međunarodnim takmičenjima kao i zaslužnim nastavnicima i zaposlenima.

Brojne goste, nastavnike i prijatelje škole najpre je pozdravila direktorka Ivana Joksimović koja je podsetila da je OŠ “Dositej Obradović” nastala davne 1733. godine i da je tada brojala svega 30 đaka u jednom odeljenju i imala jednog učitelja.

“Danas, posle skoro 3 veka postojanja škola broji 920 učenika, raspoređenih u 35 odeljenja i ima 87 zaposlenih. Ove školske godine u klupe seo je 131 đak prvak što je najveći broj u gradu, na šta smo veoma ponosni”, rekla je između ostalog direktorka Joksimović.

Ispred lokalne samouprave prisutnima se oratio zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović koji je u svom govoru istakao:

„Kako bi omogućili našim i vašim učenicima da napreduju još više, zadovoljstvo mi je da ponovim da će ova škola naredne godine, u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje Vlade Republike Srbije dobiti sredstva u vrednosti od oko 150 miliona dinara. Time ćete po opremljenosti u bliskoj budućnosti stati rame uz rame sa školama čiju smo rekonstrukciju završili ili je u toku. Sve to, uz ostala ulaganja u druge obrazovne objekte na našoj teritoriji koja smo realizovali, i ona koja nas tek očekuju prave realnu osnovu da budemo optimisti.

Vremena jesu teška, to nije tajna ali istina je jedna – nećemo ih prevazići ako se sami ne potrudimo. Lokalna samouprava obavlja svoj deo tog zadatka, generacijama unazad prosvetni radnici takođe. Ostaje samo da požarevački mladi genijalci, među kojima ih je uvek iz ove škole bio veliki broj, nastave sa učenjem… za sebe, svoj grad i svoju Srbiju.“-zaključio je Pavlović.

Između ostalih zahvalnicu za uspešnu saradnju je dobio i Grad Požarevac.

Učenici i nastavnici priredili su veoma bogat program svečane akademije koja je počela himnom „U spomen Dositeju” u izvođenju hora đaka starijih razreda.

 

KOMENTARIŠI