Sea Star je, zajedno sa ostalim Exitovim festivalima, pored ovoga nominovan u čak dve kategorije, za Najbolji novi evropski festival i Najbolji evropski festival do 40.000 posetilaca na predstojećim Evropskim festivalskim nagradama za koje glasanje traje do 30. novembra na ovom linku.

Na dodeli nagrada “Ambasador” je trijumfovao i EXIT koji je proglašen za najbolji festival u regionu, a ovo je druga po redu godina kako se ova priznanja dodeljuju akterima elektronske muzike. Pobede su tim vrednije uzme li se u obzir da obe manifestacije nisu orijentisane isključivo na elektronsku muziku, ali ona čini izuzetan deo njihovog programa i duha, što je odlika svih festivala iz Exitove porodice.

Pogledaj zvanični aftermovie Sea Star festivala!

Tokom četiri dana na sedam bina Sea Star festivala nastupilo je preko 70 izvođača, a sjajne reakcije publike pobrali su eksplozivni The Prodigy, živa legenda plesne muzike Fatboy Slim, berlinski techno heroj Paul Kalkbrenner ali i Modestep, Pendulum DJ set, Spiller, Mahmut Orhan, Dubioza Kolektiv, UMEK, Marko Nastić, Petar Dundov, dok su nepresušni talenat iz regiona prikazali još i S.A.R.S, Brkovi, Artan Lili, Pips, Chips & Videoclips, Bad Copy, Elemental, Jonathan, Sassja, Kiša metaka, Kandžija, Nipplepeople, Kawasaki 3p, Rambo Amadeus i Urban & 4. Premotavanje najboljih trenutaka Sea Star festivala zabeleženo je u zvaničnom aftermovieju festivala.

Ove godine na adresu festivala stigla su brojna priznanja svetskih medija, pa je svoje preporuke za Sea Star dalo više od 300 novinara iz celog sveta, među kojima i neki od najuticajnijih britanskih medija, kao što su DJ Mag, Billboard, IQ, Mixmag, Pulse Radio, Festpop i mnogi drugi.

Pripreme za naredni Sea Star uveliko traju, a ubrzo će biti poznati datumi, kao i prvi izvođači za festival u Umagu.

KOMENTARIŠI