Obesio se na terasi u Požarevcu

Obesio se na terasi u Požarevcu

Radnik kostolačkog "Georada" Zoran Bogdanović (34) iz Drmna, izvršio je na Vidovdan, 28. juna, samoubistvo, tako što se obesio na terasi kuće svoje babe u Požarevcu.

Radnik kostolačkog “Georada” Zoran Bogdanović (34) iz Drmna, izvršio je na Vidovdan, 28. juna, samoubistvo, tako što se obesio na terasi kuće svoje babe u Požarevcu.

Njegovo telo pronađeno je dva dana kasnije i o tome je odmah obaveštena policija. Pored njega nađeno je oproštajno pismo na više strana, kao i 18 opušaka cigareta, koje je pušio dok je sastavljao pismo.

On se u pismu izvinjavao majci i supruzi koja je bila u Beogradu, radi vantelesne oplodnje, jer nisu mogli da imaju decu. Izvinjavao se i drugovima, kojima je dugovao novac, a nije mogao da im vrati. U pismu je kao glavni razlog naveo da se odlučio na samoubistvo jer su ga duže vreme progonila dvojica zelenaša, od kojih je zbog dugova u koje je zapao pozajmio pare pod enormnom kamatom, i nije mogao iznose koje su tražili od njega da vrati. Od jednog, iz Bradarca, pozajmio je 500 evra, vratio mu 2.740, a ovaj mu potraživao još 3.000. Od drugog, koji živi u Kostolcu gde se preselio iz Starog Kostolca, uzeo je 1.050 evra, vratio mu 2.700, a ovaj je tražio još 12.000 evra.

Pošto su mu zelenaši stalno pretili da će da naude njemu i porodici, čak su u po bela dana dolazili pred njegovu kuću galamili, trubili i otvoreno pretili da će da ga ubiju i zapale kuću ako ne vrati pare, on se, iz straha, odlučio na samoubistvo. Na uviđaju je bilo očigledno da se radi o samoubistvo, pa nije naložena obdukcija, već je telo odmah predato porodici, koja ga je u nedelju sahranila na Novom groblju u Drmnu. Sahranjen je u prisustvu brojnih meštana, prijatelja i drugova, ljudi, jer je važio za dobrog čoveka i bio je omiljen u društvu.

Njegovi prijatelji su mu oprostili dugove, jer su hteli da mu pomognu da se izvuče iz novčane krize, ali, nažalost, nisu uspeli u tome. Zato traže od nadležnih da istraže ovaj slučaj i kazne zelenaše koje su Bogdanovića navele da sebi oduzme život, pošto u oproštajnom pismu, u koji su imali uvid, navodi imena zelenaša, koliko je para pozajmio, koliko vratio i koliko od njega još novca traže.

Pretnje

Bogdanoviću nisu pretili samo zelenaši, već i jedan meštanin Drmna, jer se, kao sindikalni aktivista u “Georadu”, u kojem je radio, zalagao da se zapošljavanje ne obavlja preko političkih veza, već da prednost imaju oni koji već dugo rade preko agencija, na određeno vreme.

Pljačka

U očaju zbog dugova, Bogdanović je pre nekoliko godina opljačkao poštu u Drmnu, ali je ubrzo uhapšen. Pošto mu je to bilo prvo krivično delo, osuđen je samo na uslovnu kaznu, tako da je sačuvao radno mesto u “Georadu”.

KOMENTARIŠI