Objavljene sve specifikacije najjačeg HTC-ovog pametnog telefona

Objavljene sve specifikacije najjačeg HTC-ovog pametnog telefona

Zanimljivo je da će U12 Plus imati četiri kamere – od 12 i 16 MP na poleđini, i dve od 8 MP s prednje strane

Kompanija HTC predstaviće u sredu 23. maja svoj novi najjači model pametnog telefona, s kojim će krenuti u bitku za osvajanje najzahtevnijih korisnika.

Kao i mnogo puta do sada, iznenađenje i iščekivanje znatiželjnih ljubitelja tehnologije i potencijalnih kupaca pokvario je Evan Blas, koji je na Twitteru objavio sve specifikacije HTC-ovog modela U12 Plus.

Mnogo toga je o ovom telefonu do sada već bilo poznato, na primer orijentacija kompanije na samo jedan model (Plus verzija), s velikim 6-inčnim ekranom razmere 18:9 i rezolucije 1880 x 1440 piksela.

Kako je reč o top-modelu, jasno je da će se “ispod haube” nalaziti nezaobilazni Qualcommov čipset Snapdragon 845, imaće 6 GB RAM-a i biće dostupan u dve verzije, sa 64 i sa 128 GB prostora za skladištenje podataka, uz ulaz za memorijske kartice.

Zanimljivo je da će U12 Plus imati četiri kamere – od 12 i 16 MP na poleđini, i dve od 8 MP s prednje strane, a od ostalih opcija trebalo bi još spomenuti i otpornost na vodu i prašinu, uvek aktivnu podršku za virtualnog asistenta i operativni sistem Android Oreo, koji će biti moguće nadograditi predstojećim Androidom P. 

Ako se te specifikacije pokažu istinitim, skoro je sigurno da će HTC-ov novi telefon biti u rangu sa najjačim telefonima predstavljenim ove godine, i da bi za njegov uspeh ključna stvar mogla da bude cena, piše Zimo.
Tu informaciju Blas nije otkrio, pa ćemo je saznati sledeće nedelje, za vreme zvaničnog predstavljanja telefona.View image on Twitter

KOMENTARIŠI