Foto: Urban City // B.P.

Juče je dogovoreno da kontrola poštovanja nove protivepidemijske mere počne odmah u subotu uveče, ali će inspektori tada “izricati” samo usmene opomene, a kažnjavaće od ponedeljka, 25. oktobra.

One koji se ogluše o nova pravila čekaju kazne – 300.000 za pravno lice, 150.000 za preduzetnika, a za odgovorno lice u objektu 50.000 dinara.

Kovid redar koji ne bude radio svoj posao moraće da plati 30.000 dinara, a gost bez kovid-sertifikata, posle 22 sata – 5.000 dinara.

Gosti koji kafiće i restorane napuštaju pre 22 sata ne moraju da imaju kovid-propusnicu, koja je obavezna za one koji će u takvim prostorima boraviti duže ili sve do fajronta, u jedan sat posle ponoći.

2 KOMENTARA

  1. Kazne su bez osnova.Sta moze kovid redar da uradi ???Ako vec tako se ide, onda neka drzava zaposli ljude kao kovid redare odnosno vratare ,a ne mi radnici u prodavnicama I ugosteljskim objektima da radimo posao za koji nas ta ista drzava ne placa a hoce kovid redaru I poslodavcu da uzme pare .Fizcko lice treba da snosi svu odgovornost jer savako odgovara za sebe.U ostalom ako je pandemija zasto lokali da rade posle 22h?Ovo je sve ne ozbiljno I lici na cirkus.

  2. Kakve mere?Neka drzava zaposli kovid redare odnosno vratare, pa neka uh plati za taj posao.Radnici u trgovinama u ugstiteljstvu rade posao kovid redara ,a drzava ih ne placa .Poslodavcu i radniku (kovid redaru )se namecu kazne za ne postovanje mera od strane gradjana,neka kaznjava gradjane ,a ne nas radnike i poslodavce.Zasto da rade ugostiteljski objekti posle 22h?Na kraju svako neka vodi racuna o sebi ,ni kovid redar ni kovid propusnica ne mogu nekog da sacuvaju.Sve je postavljeno bez nekog reda,ishitreno I na brzinu.Krizni stab pocinje da lici na cirkus .Politcarima nije mesto u kriznom stabu ,njihovo je samo da sprovedu sto lekari kazu.Zapravo politicari I daju predloge, a lekari samo potvrde.Vise nema lecenja od obicnih bolesti sve se tretira u kovid,a u kovid ambolanti cekas satima I ako nisi zarazen zarazices .Ipak vazne su samo kazne,a ostalo se resava zbrda zdola!!!

KOMENTARIŠI