Foto: Urban City / B.P.

U Srbiji će danas biti oblačno, hladno i suvo vreme. Ujutru ponegde slab mraz. Posle podne na severoistoku Srbije postepeno razvedravanje. Samo će u Negotinskoj Krajini biti pretežno sunčano.

Duvaće slab i umeren vetar, na istoku jak, severozapadni i severni. Najviša dnevna temperatura iznosiće od 1 do 9 stepeni.

Vetar slab i umeren, na istoku Srbije povremeno i jak severozapadni i severni. Najniža temperatura od – 5 na severu Vojvodine do 5 na krajnjem jugoistoku Srbije, a najviša od 1 na severu Vojvodine do 9 u Negotinskoj krajini.

U Požarevcu danas oblačno i hladno vreme. Jutarnja temperatura -1, maksimalna dnevna 2 stepena.

Inače, početkom naredne sedmice (19 – 21.12.) nakon slabog i umerenog jutarnjeg mraza, tokom dana malo toplije uz pojačanje jugoistočnog vetra u košavskom području.

Sutra će na teritoriji cele Srbije na snazi biti žuti meteoalarm zbog ekstremno niskih temperatura, a u Banatu i zbog jakog vetra.

Prognoza za naredna tri dana

Ponedeljak

Ujutru slab, ponegde i umeren mraz. Tokom dana malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima, suvo i hladno, samo na planinama istočne Srbije uz nešto više oblačnosti moguće je provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u košavskom području posle podne jak, u južnom Banatu i olujni. Najniža temperatura -8 do 1 stepen, a najviša dnevna 1 do 4 stepena.

Utorak

Jutro hladno sa slabim, ponegde i umerenim mrazem. Tokom dana pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, u košavskom području jak, južni i jugoistočni, na jugu Banata sa udarima olujne jačine, krajem dana u slabljenju. Najniža temperatura -6 do -1 stepen, a najviša dnevna 2 do 7 stepeni.

Sreda

Jutro hladno sa slabim, ponegde i umerenim mrazem. Tokom dana pretežno sunčano. Tokom večeri u Vojvodini naoblačenje ali će se zadržati suvo. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, krajem dana na severu u skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura -6 do -1 stepen, a najviša dnevna 4 do 10 stepeni.

KOMENTARIŠI