Oblačno sa kišom u Požarevcu, od nedelje ledena jutra

Oblačno sa kišom u Požarevcu, od nedelje ledena jutra

Foto: TWC

Prolazno naoblačenje sa severa i istoka Srbije u toku četvrtka, 2. februara će se proširiti na ostale krajeve, uslovljavajući kišu i susnežicu u nizijama, a sneg u brdsko-planinskim predelima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U toku dana više padavina biće u Braničevskom i Pomoravskom okrugu, dok će se uveče sneg intenzivirati na jugu i jugozapadu Srbije uz istovremeno razvedravanje sa severa.

Duvaće slab i umeren severozapadni vetar, koji će tokom dana biti u pojačanju, naročito u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama. Najniža temperatura će se kretati od minus pet stepeni na jugoistoku Srbije do četiri stepena u Beogradu, a najviša od sedam stepeni do 11 stepeni.

U Požarevcu će biti pretežno oblačno, povremeno s kratkotrajnom kišom. Ujutro je u pojedinim delovima grada moguća i susnežica.

Duvaće slab do umeren vetar, severozapadni, tokom dana u kratkotrajnom pojačanju. Najniža temperatura će se kretati od jedan stepen do četiri stepena, a najviša oko šest stepeni. Uveče i u toku noći se očekuje razvedravanje.

U petak (03.02.) umereno do potpuno oblačno i suvo. Uveče u Vojvodini, a u toku noći (03/04.02.) u svim krajevima jače naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom. Do jutarnjih sati kiša će preći u sneg ponegde i u nižim predelima centralne i južne Srbije.

U subotu (04.02.) pretežno oblačno, vetrovito i hladnije sa mešovitim padavinama (kišom i snegom) – više padavina će biti u istočnoj, centralnoj i jugoistočnoj Srbiji, od 10 do 30 mm za 24 h, dok se na planinama očekuje značajnije povećanje visine snežnog pokrivača od 15 do 30 cm, lokalno i više. Duvaće jak i olujni severozapadni vetar.

Od nedelje do kraja prve dekade februara (05 – 10.02.) hladno i uglavnom suvo sa jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom oko i malo iznad 0 °C

KOMENTARIŠI