Foto: Urban City / A.K.

U Srbiji ujutru mestimično magla i niska oblačnost, koja će se u nizijama, po kotlinama i dolinama reka ponegde zadržavati i pre podne.

U toku dana malo do umereno oblačno i suvo, uz periode sunčanog vremena, a slaba kratkotrajna kiša biće moguća samo na severoistoku Srbije posle podne i uveče.

Najniža temperatura od -2 do 5, a najviša od 6 po kotlinama na jugu i jugoistoku do 16 stepeni na zapadu Srbije, saopštio je RHMZ.

Vetar će biti slab do umeren, južni, u drugom delu dana u skretanju na zapadni i severozapadni, u Vojvodini i istočnoj Srbiji u kratkotrajnom pojačanju.

U Požarevcu ujutru u pojedinim delovima grada magla ili niska oblačnost, pre podne i sredinom dana sunčani periodi, a posle podne novo umereno naoblačenje bez padavina.

Vetar slab do umeren, južni, u drugom delu dana u skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 5, a najviša oko 13 stepeni.

U Srbiji do kraja sedmice, 8. januara, stabilno, suvo i natprosečno toplo vreme – ujutro u nizijama, po kotlinama i dolinama reka magla i niska oblačnost, koja će se ponegde zadržavati i pre podne.

U toku dana duži periodi sunčanog vremena uz povremenu umerenu oblačnost.

Pojačanje južnog i jugoistočnog vetra očekuje se u nedelju posle podne i uveče, naročito na planinama i u košavskom području.

Maksimalne temperature od 9 do 16, samo će po pojedinim kotlinama, a u nedelju i u Timočkoj Krajini biće hladnije.

Početkom naredne sedmice jače naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom.

U ponedeljak će duvati jaka i olujna košava, dok će u utorak vetar biti u skretanju na umeren i jak, severozapadni. Temperatura u padu.

U sredu i četvrtak, 11. i 12. januara, prestanak padavina uz delimično razvedravanje.

KOMENTARIŠI