Foto: Urban City / B.P.

Nakon saslušanja osumnjičenih povodom incidenta na “Fristajleru”, tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora u trajanju od 30 dana, što je V. D. i R. M. rešenjem suda i određeno.

Osumnjičenom Lj. M. određena je mera zabrane prilaženja, sastajanja, komuniciranja sa određenim licem i posećivanja određenih mesta.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je saopštilo da je 2. januara odredilo zadržavanja V. D, R. M, i Lj. M. zbog izvršenja krivičnih dela teška dela protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 1 u vezi sa članom 278 stav 3 u vezi sa stavom 2 i stavom 1 Krivičnog zakonika, povodom potonuća “Fristajlera”.

Nakon saslušanja osumnjičenih, tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora u trajanju od 30 dana, što je u odnosu na osumnjičene V. D. i R. M. rešenjem suda i određeno, navodi se saopštenju.

U vezi sa tim, osumnjičenom Lj. M. određena je mera zabrane prilaženja, sastajanja, komuniciranja sa određenim licem i posećivanja određenih mesta iz člana 197 Zakonika o krivičnom postupku, dodaju iz Tužilaštva.

Tri osobe su uhapšene, a među njima i jedan grčki državljanin, zbog incidenta koji se dogodio u novogodišnjoj noći na splavu “Fristajler” kada je taj objekat potonuo u reku.

KOMENTARIŠI