Foto: B.P.

Odbor za dodeljivanje nagrada i povelja Grada Požarevca, na sednici od 14. juna 2021. godine, doneo je odluku o dodeli nagrada i povelje Grada Požarevca.

Povodom Svete Trojice, praznika Grada Požarevca i slave Požarevca, Grad Požarevac dodeljuje nagradu i povelju o nagradi, u neto iznosu od 58.800,00 dinara.

OBRAZLOŽENJE

1. Bojatović Đorđije, privrednik, sportski radnik i humanitarac iz Požarevca:
Kao dugogodišnji direktor firme „Minel Enim“ u Smederevu, postigao je značajne rezultate u radu, za šta je dobio mnoga priznanja. Uporedo sa privrednim radom, značajan je sportski radnik, više godina na čelu FK „Mladi radnik“ u Požarevcu. Takođe je i značajan donator u humanitarnom radu, čime je dao značajan doprinos u privredi, sportu i humanitarnom radu u Gradu.

2. Branković Miloš, dosadašnji predsednik Planinarskog kluba „Vukan“ iz Požarevca:
Kao predsednik Planinarskog kluba „Vukan“ godinama postiže značajne rezultate na lokalnom i republičkom nivou, čak i u vreme epidemije. Sve tradicionalne akcije su uredno održavane. Zahvaljujući svojim aktivnostima, Klub ima značajno mesto na mapi ovog sporta u Srbiji, za šta je zaslužan dosadašnji predsednik Kluba, ali i u promovisanju zdravog života kod građana. Dao je značajan doprinos u sportu u Gradu.

3. Paunović Predrag, profesor – dipl. muzički pedagog i kompozitor iz Požarevca:
Dipl. muzički pedagog i kompozitor, koji radi kao urednik u Centru za kulturu u Požarevcu i vlasnik je Muzičkog studija „Maestro“ u Požarevcu, krajem prošle godine je napravio najveći humanitarni poduhvat u istoriji našeg Grada, manifestaciju „Milion melodija za život“, koji je osmislio, organizovao i realizovao. 31.12.2020. godine, u vremenu od 10,00 do 17,00 časova, izvođači i mnogi drugi učesnici manifestacije, njih oko 100, izvodili su program i tom prilikom su skupljena značajna sredstva za lečenje dece iz Požarevca od teških bolesti. Grad je pomogao održavanju ove manifestacije, koja je bila jedinstven primer solidarnosti i humanitarnog rada. Značajne uspehe postiže i u radu u Muzičkom studiju „Maestro“ u Požarevcu. Dao je značajan doprinos u kulturi Grada Požarevca.

Povodom Svete Trojice, praznika Grada Požarevca i slave Požarevca, Grad Požarevac dodeljuje povelju Koncernu „Bambi“ AD u Požarevcu.

Od 1967. kada je počela sa radom, kompanija Bambi je žila kucavica grada Požarevca.
U proizvodnim pogonima danas proizvedu 33,5 hiljada tona keksa. Godišnja proizvodnja davne 1967. godine je bila nešto preko 150 tona sto znači da je Bambi zaista rastao svih ovih godina. Lideri su na konditorskom tržištu, ali da bi tu ostali nastavljaju sa razvojom. Danas je aktuelna investicija od 12 milona evra za izgradnju nove proizvodne linije za našu Plazmu i novi magacin. Magacin će biti završen već u julu, a u septembru puštaju u pogon i proizvodnu liniju. Poteći će nova reka plazme. Dodatno, investicija od milon evra je rezervisana za R&D razvojni centar, koji je u ovoj kompaniji zovu Bambijevom fabrikom ideja. Jasno je da je nova istorija Bambija počela da se piše kada je Bambi postao deo Coca Cola HBC familije 2019. Iza Bambija su tri rekordne godine od čega je u 2020. Ostvaren bruto promet od 100 miliona evra, a u Srbiju u svet iz Požarevca je otišlo 30 miliona kilograma robe.Dao je značajan doprinos u privredi Grada.

KOMENTARIŠI