KAMENOVO, Foto: Urban City // I.P.

U Crnoj Gori su spremni za predstojeću turističku sezonu i očekuju da će ove godine ostvariti 65 odsto prihoda iz 2019.

Računa se da će 80 odsto gostiju biti iz regiona, rekla je generalna direktorka za razvojne politike u turizmu u Ministarstvu ekonomije Aleksandra Gardašević Slavuljica.

Jedan od uslova za to, istakla je, jeste da se zadrži stabilna epidemiološku situaciju, kako bi Crna Gora bila prepoznati kao odgovorna i sigurna destinacija.

“Turizam se oporavlja možda i brže nego što smo očekivali pre par meseci. Želja za putovanjima prevazilazi strah, a još u kontekstu odgovornog odnosa, tako da očekujemo veliki ”comeback”. Uvereni smo da su projektovani procenti za 2021. godinu ostvarivi”, kazala je Aleksandra Gardašević Slavuljica za Pobjedu.

GP Dobrakovo, Foto: Urban City / I.P.

Kao potvrdu toga ona je istakla da su otvorene granice i da je ulazak u Crnu Goru bezuslovan za državljane EU, regiona, Rusije, Belorusije, Ukrajine, Švajcarske i niza drugih zemalja.

“Epidemiološka situacija je stabilna, sigurnosno-zdravstveni protokoli su na snazi, a masovna vakcinacija je u toku, što su obećavajući faktori za oporavak turizma”, rekla je Aleksandra Gardašević Slavuljica, uz napomenu da će ipak sve biti drugačije u ovoj i ko zna koliko narednih sezona.

To “drugačije”, uverava, ne mora da znači “lošije”.

KOMENTARIŠI