Većim gužvama doprinosi duže trajanje provere, od 50 minuta do sat vremena, a negde i duže. Takva situacija je od 6. jula, kada je počela primena novih pravila i snimanje kompletnog toka pregleda što je znatno usporilo čitav proces. Vozači u najvećem broju slučajeva padaju zbog sitnijih nedostataka kao što su neispravan migavac na retrovizoru, treće stop svetlo, zadnji brisač, nedostatak tečnosti za šoferšajbnu.

Stručnjaci ističu da je značajno da vlasnici na svojim vozilima sami poprave sve vidljive mane pre nego što dođu na proveru da se ne bi vraćali više puta.

– Mnogi žele da dovezu vozilo i da ostave na čekanju, ali to ne prihvatamo, moramo da obezbedimo termine za povratnike i to je stvorilo gužve – objašnjava Todorović iz jednog tehničkog pregleda. – Teško je uklopiti one koji dolaze na prvi put zakazan pregled sa povratnicima koji imaju rok od tri dana za popravku da ne bi plaćali ponovo pregled.

On ističe da se u proseku polovina vozila vrati kao neispravna da popravi nedostatke, a oko 30 odsto njih to uspe i da uradi u tom roku. Navodi da je bilo situacija da dođu posle sedam-osam dana i bune se zašto moraju da plaćaju ponovo.

– Stalno zovu da pitaju šta treba da bude ispravno da bi prošli, kažemo im da sve što postoji na vozilu mora da bude pregledano – ističe Todorović. – Sve što i sami vide treba da poprave pre nego što dođu.

KOMENTARIŠI