Od danas pljuskovi, grmljavina, vetar, hladnije

Od danas pljuskovi, grmljavina, vetar, hladnije

Vetar će biti umeren i jak, povremeno olujni, severozapadni

Republički hidrometeoroloski zavod objavio je upozorenje na značajnu promenu vremena za područje Srbije od petka kada se očekuju pljuskovi, grmljavina, jak vetar i osetan pad temperature.

Promena vremena uslediće zbog premeštanja hladnog fronta preko područja Srbije. Naoblačenje koje će od petkau ranim jutarnjim satima zahvatiti severne i zapadne, tokom pre podneva i sredinom dana proširiće se i na ostale predele uslovljavajući kišu, pljuskove, grmljavinu, osetan pad temperature kao i jak, povremeno olujni vetar.

RHMZ navodi da će u zoni fronta biti lokalno intenzivni pljuskovi sa grmljavinom i količinom kiše više od 20 mm za 3 sata i kratkotrajna pojava sugradice i grada.

Za vikend i početkom naredne sedmice biće hladnije, sa temperaturom ispod proseka, u većini mesta sa temperaturom od 18 do 23 Celzijusa.

Naoblačenje sa severa i zapada od petka će se do sredine dana proširiti na celu zemlju uslovljavajući kišu, pljuskove sa grmljavinom, osetan pad temperature i pojačan severozapadni vetar. Lokalno se očekuju obilinije padavine i pojava sugradice i grada. Vetar će biti umeren i jak, povremeno olujni, severozapadni, ujutro i prepodne na jugu i istoku, jugoistočni.

Jutarnja temperatura od 15 do 22 Celzijusa, najviša dnevna od 19 Celzijusa na severu do 27 Celzijusa na jugu i istoku.

Uveče i tokom noći prestanak padavina i delimično razvedravanje, najpre u severozapadnim krajevima.

I u Požarevcu će danas veći deo dana biti oblačno, povremeno sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Vetar će biti umeren i jak, povremeno olujni, severozapadni. Temperatura ujutro i pre podne od 20 do 22 Celzijusa, tokom dana u padu. Krajem dana prestanak padavina, tokom noći delimično razvedravanje.

Prema izgledima vremena za sedam dana, predviđa se da će za dane vikenda biti malo do umereno oblačno, suvo i hladnije. U subotu se očekuje jak severozapadni vetar, krajem dana u slabljenju. U ponedeljak na jugu i istoku naoblačenje sa kišom i pljuskovima, do kraja dana zahvatiće i centralne krajeve.

Na severu suvo sa sunčanim periodima. Zatim će do kraja perioda preovladivati oblačno, hladno i kišovito.

Temperatura će biti ispod proseka. U većini mesta od 18 Celzijusa do 23 Celzijusa, sredinom sedmice i hladnije kad se očekuju i obilnije padavine.

KOMENTARIŠI