Pobeda u ovom meču donosi našoj reprezentaciji plasman u osminu finala. Bilo koji drugi rezultat značio bi da se u poslednjem kolu protiv Brazila odlučuje ko će dalje.

Naši igrači su svesni važnosti duela protiv bolje rangirane reprezentacije na Fifinoj listi, takođe Švajcarci su duže zajedno.

Na konferenciji za novinare pred ovaj duel u društvu selektora Mladena Krstajića bio je Nemanja Matić.

„Nikada u utakmicu ne ulazim da osvojim samo bod, uvek idem na pobedu. Naravno, nije uvek moguće pobediti. Mi smo svesni da su oni jaka reprezentacija i možda favoriti u ovom duelu. Sami znate da su na Fifinoj rang-listi na šestom mestu, mi smo 34, tako da ih poštujemo, ali isto tako znamo i svoje kvalitete“, rekao je Nemanja Matić.

Selektor Krstajić i Matić istakli su da selekcija ide iz meča u meč, a ovaj može da im donese mnogo. Plasman Srbije u osminu finala.

“Švajcarska je dosta dobro potkovana taktički, dugo igraju zajedno, selektor je dugo sa njima i to su važne stvari. Znamo njihove vrline, ali i mane. Dobro smo ih prostudirali, biće žestoko”, rekao je Krstajić na konferenciji za medije u Kalinjingradu.

Krstajić poručuje da su svi igrači zdravi i orni za verovatno odlučujući duel.

“Atmosfera je odlična. Imam drim tim u svlačionici”, ističe selektor.

Kako je naglasio, ne zanimaju ga tenzije koje dižu švajcarski reprezentativci rođeni na Kosmetu.

“Politika me uopšte ne zanima, došli smo da prezentujemo našu zemlju na pravi način”, rekao je on, konstatujući da se u Rusiji oseća kao u Srbiji zbog podrške Rusa.

On je najavio da će biti taktičkih promena, ali ne i odstupanja od sistema igre.

“Mogu da garantujem da će igrači dati maksimum da odigraju utakmicu kako treba. Da će biti agresivni, a opet sve u duhu fer-pleja”, kazao je Krstajić.

KOMENTARIŠI