Putem portala ePorezi poreski obveznici od danas će moći da prijavljuju poslovni prostor i poslovne prostorije u kojima obavljaju delatnost.

To važi za delatnosti za koje je neophodno posedovanje fiskalnog uređaja.

Navodi se da je obaveza obveznika fiskalizacije da pre početka korišćenja elektronskog fiskalnog uređaja za izdavanje fiskalnih računa, Poreskoj upravi elektronskim putem dostave podatke o poslovnom prostoru i poslovnim prostorijama.

Zatim obveznik bira prijavu sa podacima za generisanje jedinstvene oznake poslovnog prostora i poslovne prostorije (PGJO) i ručno unosi lične podatke kao što su broj telefona i mejl adresa, kao i podatke o poslovnom prostoru i poslovnim prostorijama.

Pregled prijavljenih poslovnih prostora i poslovnih prostorija obveznik fiskalizacije može videti klikom na isti poslovni prostor u okviru prijave sa podacima za generisanje jedinstvene oznake poslovnog prostora i poslovne prostorije (PGJO), saopštila je Poreska uprava.

Nakon provere dostavljenih podataka, Poreska uprava odlučuje o prijavi u roku od tri dana od dana podnošenja.

Zatim o tome dostavlja obaveštenje podnosiocu prijave u elektronskom obliku, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, obaveštenje sadrži jedinstvenu oznaku poslovnog prostora i poslovne prostorije, koja će se koristiti u elektronskom fiskalnom uređaju.

Na internet prezentaciji Poreske uprave objavljeno je korisničko uputstvo za dostavljanje podataka i generisanje jedinstvene oznake o poslovnom prostoru i poslovnim prostorijama elektronskim putem.

KOMENTARIŠI