Od danas prijave za nove turističke vaučere

Od danas prijave za nove turističke vaučere

Foto: Urban City / B.P.

Počinje prijava za novih 30 hiljada vaučera za odmor u više od dve hiljade ugostiteljskih objekata u Srbiji.

Građani vaučere mogu iskoristiti da 20. novembra, a najranije mesec dana od trenutka potvrde o rezervaciji, kaže direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović.

Od početka godine, kroz ovu podsticajnu meru, Vlada Srbije uložila je 600 miliona dinara u domaći turizam, raspodelom 120.000 vaučera u dva ciklusa. Prošle nedelje, izdvojeno je dodatnih 150 miliona dinara za nove vaučere.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marijom Labović kaže za RTS da je veliko interesovanje građana za vaučere.

“Prvih 100.000 vaučera podeljeno je za mesec dana, a dodatnih 20 za samo nekoliko sati”, ističe Labovićeva i apeluje na građane da se prijave što pre.

Labovićeva je rekla da građani od danas u poštama mogu da podnesu zahtev za vaučere uz rezervaciju od bar pet noćenja u nekom od registrovanih objekata, čija se lista nalazi na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Kako je dodala, na listi se nalazi 2.230 objekata koji primaju vaučere za smeštaj.

Podsetila je da građani u poštu treba da dođu sa potvrdom u zavisnosti kojoj kategoriji pripadaju – penzioni ček ako su penzioneri, zaposleni iznos plate do 70.000 dinara, studenti potvrdu sa fakulteta.

Labovićeva je ukazala da se vaučer može iskoristi do 20. novembra ove godine. Od trenutka potvrde o rezervaciji do korišćenja aranžmana mora proći najmanje 30 dana, dodala je Labovićeva.

Prema rečima direktorke TOS-a, vaučerima se produžava prosečna dužnina boravka pomaže sektoru turizma da se oporavi od posledica pandemije.

“Kroz ovogodišnju promotivnu kampanju TOS-a, ‘Biram srcem, biram Srbiju’ skreće se pažnja na građanima pažnja na destinicije gde može da se kvalitetno provede odmor”, dodaje Labovićeva.

KOMENTARIŠI