Od države 5.000 dinara do kraja nedelje

Od države 5.000 dinara do kraja nedelje

Foto: Urban City // B.P.

Od 1. januara počele su prijave za novih 100.000 turističkih vaučera u vrednosti od 5.000 dinara.

Turističke vaučere, koji su se do sada pokazali vrlo privlačnim za građane Srbije, posebno za penzionere i porodice sa decom, moguće je iskoristiti do 20. novembra ove godine, a moći će da se bira jedan od 1.200 smeštajnih objekata širom zemlje.

Pravo na dobijanje vaučera imaju, kao i do sada, penzioneri, studenti, nezaposlena lica, te korisnici prava na tuđu negu i pomoć, zaposleni čija primanja ne prelaze iznos od 70.000 dinara. Na spisku su i korisnici porodične invalidnine, ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima nižim od 70.000 dinara kao i nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Od dokumenata potrebna je pre svega rezervacija u željenom objektu. Za penzionere je potreban poslednji penzioni ček, a za zaposlene potvrda o primanjima. Studenti moraju da prilože uverenje fakulteta za tekuću godinu.

Najtraženije destinacije na koje se do sada išlo uz vaučere, do sada su bile Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka Banja, Sijarinska Banja, Ribarska Banja, Gornja Trepča, Divčibare, Kopaonik, Banja Vrujci i Banja Koviljača.

Kako do vaučera

Svi koji žele da odu na odmor u Srbiji sa popustom od 5.000 dinara mogu da se prijave na šalteru najbliže Pošte.

Građani koji imaju pravo na korišćenje vaučera, u obavezi su da na šalterima “Pošta Srbije” podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana.

Pravo na vaučer, korisnik može ostvariti samo po jednom od navedenih osnova u ugostiteljskim objektima izvan mesta prebivališta u trajanju od najmanje pet noćenja.

Spisak ugostiteljskih objekata nalazi se na sajtu Ministarstva turizma.

KOMENTARIŠI