Od ponedeljka procena štete od poplava, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović obišao više...

Od ponedeljka procena štete od poplava, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović obišao više sela u opštini Petrovac na Mlavi

O finansijskoj pomoći, kaže Nedimović, biće reči kada se proceni šteta

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović obišao je danas više sela u opštini Petrovac na Mlavi pogođenoj poplavama i najavio da će se od ponedeljka vršiti procena štete, a da će država u međuvremenu da učini sve da se život u tom delu Srbije vrati u normalne tokove.

O finansijskoj pomoći, kaže Nedimović, biće reči kada se proceni šteta.

Šteta od poplava u opštini Petrovac na Mlavi

– Sa Kancelarijom za javna ulaganja biće napravljen program kao što je to urađeno u Obrenovcu 2014. i 2015. godine –  rekao je Nedimović novinarima u selu Burovac.

On je kazao da će država staviti u funkciju sve što ima na raspolaganju kako bi pomogla stanovništvu, navodeći da će u tu opštinu biti dopremljene sušilice, kamioni za čišćenje, cisterne sa vodom.

Šteta od poplava u opštini Petrovac na Mlavi

Ministar je razgovarao sa predsednikom opštine Duškom Nedinićem o organizovanju komisija koje će raditi na terenu kako bi se došlo do svakog čoveka.

– Da sledeće nedelje to uradimo i da onda izađemo sa procenama i vidimo kako ćemo pomoći kod objekata infrastrukture i poljoprivrednog zemljišta – rekao je Nedimović.

Šteta od poplava u opštini Petrovac na Mlavi

Ministar je sa direktorom “Srbija voda” Goranom Puzovićem i predsednikom opštine Petrovac na Mlavi Duškom Nedinićem obišao i selo Krvije gde je odnet deo puta.

– To moramo da rešimo kako bi se život vratio u normalu – rekao je Nedimović, koji je sa lokalnim stanovništvom razgovarao na koji način da se i u skorijem roku situacija stabilizuje.

Šteta od poplava u opštini Petrovac na Mlavi

Ministar je primetio da je problem akumulacija, napravljena pre 55 godina i da se o njoj, kako je rekao, mora voditi više računa u tekućem održavanju, inače će ona praviti probleme.

– Ovde je blato ljudima ušlo u kuće. Sada sa predsednikom opštine organizujemo da se to što pre iznese i da se ostaci animalnog otpada uklone kako bi se sprečila zaraza –  rekao je ministar.

Struje u ovom kraju ima, voda se obezbeđuje i radi se na tome da život normalno funkcioniše.

KOMENTARIŠI