Voda navodno nije mogla da otiče zbog zabetoniranih slivnika?

U nevremenu koje je pre tri dana zadesilo Požarevac nastradao je Živoslav Maksić (67) koji se udavio u poplavljenoj garaži svoje zgrade kad je hteo da preparkira automobil!

Foto: Urban City

Porodica, prijatelji i komšije još su u šoku, a neki od njih za tragediju okrivljuju investitora tvrdeći da je zabetonirao slivne rešetke ispred zgrade pa voda nije mogla da otiče!

– Mnogo propusta je investitor napravio… Moju kuću, koja je pored, upropastili su načisto, popucali su zidovi. Upozoravao sam ih i eto, voda je do krova ušla u garažu. Moj prijatelj je nastradao ni kriv ni dužan. Bio je dobar čovek, svima je pomagao. Kako da se ne potresem, dobro ga znam. Definitivno tu nešto nije urađeno kako treba, pa se ovo desilio. Pa oni su zabetonirali slivne rešetke ispred zgrade. Van pameti – priča Mile Demić (67).

Foto: Urban City

Dan nakon tragedije voda se još nije povukla iz kobne garaže. Maksićeva siva mazda još stoji parkirana u levom uglu. Baš tu su i policajci pronašli njegovo beživotno telo. Garaži se spolja prilazi pod velikim nagibom.

U firmi koja je izgradila zgradu tvrde da je sve urađeno po propisima:

– To je najniža tačka u Požarevcu i sva voda se sliva tu. Taj ceo deo zovu Šutolova bara. Cela ulica je plivala i zato se voda slila u garažu. Odvodi i kanalizaciona mreža su odrađeni kako treba, ali očigledno nisu mogli da podnesu toliku količinu vode. Mi smo u toj garaži čak postavili pumpu za ispumpavanje, ali ni ona nije mogla da ispumpa toliku količinu vode.

Foto: Urban City

Živoslavljeva supruga, koja je inače već dva meseca u bolnici, jako teško je podnela vest o suprugovoj smrti. Živoslav je imao dve ćerke, jedna je preminula od teške bolesti pre pet godina, a druga živi u Austriji, gde je i on živeo sa suprugom do pre nekog vremena.

Pogledajte video sa lica mesta OVDE.

KOMENTARIŠI