Od ponedeljka TAG uređaji mogu da se kupe i u pošti

Od ponedeljka TAG uređaji mogu da se kupe i u pošti

Foto: Urban City / B.P.

JP “Pošta Srbije” i JP “Putevi Srbije” u nedelju će potpisati ugovor o poslovnoj saradnji koji će omogućiti prodaju uređaja za elektronsku naplatu putarine (ENP) na šalterima u pošti već od ponedeljka.

“Potpisivanjem ugovora o poslovnoj saradnji “Pošte Srbije” i “Puteva Srbije”, građani će od ponedeljka, 27. marta, biti u prilici da uređaje za elektronsku naplatu putarine, tzv. TAG uređaje, kupe i na šalterima pošta širom Srbije”, navedeno je u saopštenju nacionalnog poštanskog operatera.

TAG uređaj za elektronsko plaćanje putarine u Srbiji koji će se naći u prodaji na šalterima JP “Pošta Srbije” po ceni od 2.022 dinara, namenjen je isključivo za putnička vozila fizičkih lica, piše Kurir.

“Nakon kupovine TAG uređaja u nekoj od poslovnica JP Pošta Srbije korisnici će na jednostavan način registrovati svoj TAG uređaj putem jedinstvene besplatne web platforme, što će im omogućiti da plaćanje putarine vrše online sa registrovane platne/debitne kartice”, objasnili su iz “Pošte Srbije”.

Kako je najavljeno, ugovor o poslovnoj saradnji potpisaće Zoran Đorđević, v.d. direktora JP “Pošta Srbije” i Zoran Drobnjak, v.d. direktora JP “Putevi Srbije” u prisustvu Gorana Vesića, ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Podsećamo, Vlada Srbije odobrila je u četvrtak povećanje cene putarina za 14 odsto onima koji naknadu za korišćenje auto-puta ne plaćaju putem uređaja za elektronsku naplatu putarine ENP, dok će vozači koji koriste taj uređaj imati poskupljenje od 8 odsto.

KOMENTARIŠI