Odbojkašice Srbije brane zlato na Svetskom prvenstvu

Odbojkašice Srbije brane zlato na Svetskom prvenstvu

Foto: Pixabay // ilustraija

Odbojkašice Srbije brane svetsko zlato u utakmici protiv Brazila. Srbija igra drugo uzastupno finale, a Brazil će se prvi put posle 12 godina boriti za titulu najbolje reprezentacije sveta u ženskoj odbojci. Direktan prenos meča je u 20 časova na Prvom programu RTS-a.

Srbija je jedina reprezentacija koja je u poslednjih sedam godina bila među četiri najbolje selekcije na najvećim turnirima – od Evropskog prvenstva 2015. godine, Olimpijskih igara u Tokiju do velikog finala Svetskog prvenstva koje se održava u Holandiji i Poljskoj.

Odbojkašice su nizale uspehe počevši od bronze na Evropskom prvenstvu 2015, zatim su osvojile srebro na Olimpijskim igrama 2016, zlato na kontinentalnom šampionatu 2017, zlato na Svetskom prvenstvu 2018, zlato na Evropskom prvenstvu 2019, bronzu na Olimpijskim igrama 2021. godine. Poslednja u nizu medalja je srebro na Evoropskom šampionatu 2021. godine.

Uspesi ženske odbojkaške reprezentacije pokazuju pre svega kontinuitet, ljubav, požrtvovanost i stručnost u nacionalnoj ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije.

KOMENTARIŠI