Odbojkaška ekipa Požarevačke gimnazije putuje na Svetsko prvenstvo u Brazil

Odbojkaška ekipa Požarevačke gimnazije putuje na Svetsko prvenstvo u Brazil

Danas, 16. juna, gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović sa saradnicima posetio je na treningu odbojkašku ekipu Požarevačke gimnazije koja putuje u Brazil na Svetsko prvenstvo srednjoškolaca u odbojci.

Ovom prilikom uručeni su poklon paketi sa sportskom opremom.

Gradonačelnik Saša Pavlović je poželeo sreću i puno uspeha odbojkašima i da dostojno reprezentuju svoju školu, grad i državu. On je još dodao da se lokalna samouprava trudi da nagradi svaki uspeh učenika kako osnovnih tako i srednjih škola bez obzira da li su u pitanju sportski uspesi ili iz ostalih školskih aktivnosti.

Požarevačka gimnazija po drugi put ima tim koji ide na Svetsko prvenstvo srednjoškolaca. Prvi put je to bilo u Poreču 2006. godine kad je ekipa osvojila 4. mesto.

Trener ekipe je Nikola Mojsilović koji je i sam učestvovao na Svetskom prvenstvu pre 16 godina isto sa ekipom iz Gimnazije. On je rekao da je na njemu sada veća odgovornost nego pre 16 godina kada su osvojili 4. mesto i da se nada da će se sada popeti za stepenicu više.

Avionske karte i smeštaj obezbedio je Savez za školski sport, dok je Grad Požarevac obezbedio sredstva za opremu.

Za ovo prvenstvo prijavljeno je 19 ekipa, a u narednih nekoliko dana biće održan žreb kada će biti i objavljen raspored utakmica.

KOMENTARIŠI