Foto: Urban City / B.P. / arhiva

Danas, 16. juna održana je treća redovna sednica Saveta Braničevskog upravnog okruga.

Na početku sednice usvojen je zapisnik sa prethodne sednice, govorilo se o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u okrugu, IPA fondovima do 2027. godine, upravljanju otpadom.

-Sadašnja deponija u Požarevcu bi prema projektu trebalo da se potpuno rekultiviše, cela ta površina postaće jedna “zelena livada”, kako je navedeno u projektu, rekao je zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Slaviša Aleksić na današnjoj sednici.

-JKP “Komunalne službe” Požarevac poseduje opremu za prevoz predmetnog otpada koja će se kasnije koristiti za prevoz do regionalne deponije koja će biti izgrađena na području Grada Požarevca, dodao je Aleksić. –Što se tiče reciklažnog centra, “sve zavisi od rokova koji su u ponudi dati”, rekao je još Aleksić i dodao da “se iskreno nada da bi to moglo biti do kraja godine”.

-JKP “Komunalne službe” Požarevac su u pred-tretman otpada uložile 33 miliona dinara, ponuda je otvorena i čeka se ishod posle čega će se otpočeti sa izgradnjom i puštanjem u pogon reciklažnog centra, rekao je još Aleksić.

Podsetimo, 6. maja 2019. godine na parceli pored deponije Jeremijino polje, postavljen je kamen temeljac, povodom izgradnje reciklažnog centra i transfer stanice. 

Gradska deponija čvrstog otpada „Jeremijino polje“ nalazi se na potezu između severne obilaznice grada, naselja Sopot, obradive zemlje Poljoprivredne škole i nekadašnje fabrike “Metkor“. U eksploataciji je od maja 1989. godine. U periodu od jula 2004. do oktobra 2005. godine, nije vršeno odlaganje smeća, da bi se, posle prekida nastavilo sa odlaganjem i tehničkom rekultivacijom, po projektu Instituta „Kirilo Savić“.

KOMENTARIŠI