foto: Urban City

Povodom pisanja u pojedinim medijima u vezi intervencije u Beogradskoj ulici, obaveštavamo Vas da JP “Toplifikacija” nije zaboravila na lokacije na kojima su vršene hitne intervencije i da će svaku od njih dovesti u prvobitno stanje kada se za to steknu uslovi.

U konkretnom slučaju, sticanje uslova ne znači pozitivne spoljne temeprature i lepo vreme, već niz prethodnih aktivnosti koje treba izvesti. Predmetna šahta i dve u njenoj neposrednoj blizini, treba kompletno da se rekonstruišu a to obuhvata obimnije građevinske i mašinske radove koji podrazumevaju višednevni prekid u isporuci toplotne energije.

NEODGOVORNO: Raskopali, nisu završili sa radom, pa otišli

JP “Toplifikacija” planira do ove radove, kao i zamenu delova cevne mreže na ovoj lokaciji, izvede u toku remontnih radova nakon završetka grejne sezone. U ovom momentu šahta je “obezbeđena” šutom koji se nalazi u njenoj okolini i skreće pažnju prolaznicima i vozačima da ne prilaze ovoj lokaciji. Često su građani negodovali na lokacijama na kojima se prilikom radova ostavljaju gomile peska, zemlje i šuta kao barijere od neželjenih upadanja u kanale i tome slično.

Signalizacija koja se ostavlja i ograde su često plen prolaznika i nisu najbolje obezbeđenje tako da se pribegava rešenju koje ne izgleda lepo ali je sigurnije. U svakom slučaju, JP “Toplifikacija” će malo bolje urediti prostor oko pomenute šahte, i do daljeg povesti više računa o takvim lokacijama.

Ovom prilikom se izvinjavamo žiteljima Beogradske ulice i zahvaljujemo građanima koji nam ukazuju na propuste kojih će biti sve manje ukoliko se svi zajedno ponašamo odgovorno.

KOMENTARIŠI