Odložili razgovore zbog godišnjih odmora: Pregovori o povećanju minimalne cene rada u...

Odložili razgovore zbog godišnjih odmora: Pregovori o povećanju minimalne cene rada u septembru

Pregovori o povećanju minimalne cene rada trebalo bi da počnu u septembru, saznaje Blic, navodeći da ti razgovori inače nekoliko godina počinju sredinom avgusta, ali da će ovog puta, zbog godišnjih odmora, dogovaranje početi narednog meseca

Pregovori o povećanju minimalne cene rada trebalo bi da počnu u septembru, saznaje Blic, navodeći da ti razgovori inače nekoliko godina počinju sredinom avgusta, ali da će ovog puta, zbog godišnjih odmora, dogovaranje početi narednog meseca.

Vlada će sa sindikalcima i poslodavcima započeti pregovore u septembru, rekao je za Blic potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Zoran Mihajlović i dodao da će o minimalcu pregovarati ministarstva rada i finansija, Savez samostalnih sindikata, Sindikat Nezavisnost i Unija poslodavaca.

Inače, već je poznato da će sindikati tražiti povećanje minimalne mesečne zarade za 5.000 dinara, poslodavci nude rast za 1.600, a država će “pristati” na rast minimalca od 2.500 dinara.

Minimalna zarada trenutno je 24.882 dinara i prima je 350.000 radnika u Srbiji, a od 2010. godine država je povećavala minimalac šest puta.

Od 1. januara ove godine povećan je 10 odsto.

KOMENTARIŠI