Određen pritvor Gordani Petrović: Polila i zapalila majku benzinom

Određen pritvor Gordani Petrović: Polila i zapalila majku benzinom

Gordana Petrović (60) iz Kočetina kod Žabara se sumnjiči da je u noći između 13. i 14. oktobra Nadeždu Petrović (80 polila benzinom i zapalila, a onda je sustigla dok je usmrtila je udarcima i gušenjem

Protiv Gordane Petrović (60) iz Kočetina kod Žabara, Viši sud u Požarevcu odredio je pritvor od 30 dana, zbog sumnje da je u noći između 13. i 14. oktobra ubila svoju majku Nadeždu Petrović (80). Osumnjičena je majku polila benzinom i zapalila, a onda ju je sustigla dok je ova bežala i usmrtila je udarcima i gušenjem.

Narednih dana uslediće istraga, saslušanje svedoka i psihijatrijsko veštačenje osumnjičene. Ukoliko se ustanovi da je u trenutku ubistva bila uračunljiva, preti joj kazna od 5 do 15 godina zatvora. Međutim, ako se utvrdi da je bila neuračunljiva, sleduje joj obavezno lečenje u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa.

Osumnjičena je na saslušanju, u prisustvu adokata, priznala delo za koje se tereti. Ona je, pritom, izrazila kajanje i objasnila da je majku ubila jer joj je ova najavila da će da je izbaci iz kuće, što je već više puta činila. Kao razlog navela je i tešku nemaštinu, kao i česte svađe sa majkom.

KOMENTARIŠI