Na otvorenim terenima Sportsko rekreativnog centra „Topoljar“ u subotu, 28. jula, uspešno je organizovan 10. Tradicionalni turnir u rukometu na pesku u ženskoj konkurenciji. Za titulu pobednika nadmetalo se 100-ak rukometašica okupljenih u 10 ekipa – šest u seniorskoj i četiri u mlađoj kategoriji. Pored Kostolca učestvovale su ekipe iz Požarevca, Beograda, Topole i ženski rukometni klub iz Kolubare.

Turnir u rukometu na pesku u kategoriji seniorki osvojile su veteranke kostolačkog „Rudara“, drugo mesto osvojila je ekipa iz Kolubare, a treće mesto zauzeo je ŽRK „ Požarevac“. Za najbolju igračicu proglašena je Ana Blagojević (ŽRK „Rudar“), najbolji strelac je bila Nešić Milica iz Kolubare, a najbolji golman na takmičenju Trajković Danijela iz ekipe veteranki kostolačkog „ Rudara“.

Turnir u rukometu na pesku za mlađe kategorije osvojila je ekipa ŽRK „Požarevac”, drugo mesto je osvojila ekipa ŽRK „Kolibri” GornjaTrnava, a treće mesto ŽRK „Rudar” . Najbolja rukometašica takmičenja mlađih kategorija je Stanojević Valentina, najbolji strelac Vratonjić Andrea, dok je za najboljeg golmana proglašena Jeftinijević Marija.

Pehare i medalje najboljima je uručio predsednik Gradske opštine Kostolac Serdžo Krstanoski poželevši im puno uspeha u daljoj sportskoj karijeri.

Deseti jubilarni turnir u rukometu na pesku organizovali su Ženski rukometniklub „Rudar“, Kulturno sportski centar “Kostolac” , Rukometni savez Srbije, Rukometni savez Braničevskog okruga, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.

KOMENTARIŠI