Održan 12. protest #1od5miliona u Požarevcu, organizatori pozvali na protest u Beogradu...

Održan 12. protest #1od5miliona u Požarevcu, organizatori pozvali na protest u Beogradu u subotu od 15h

Foto: Urban City

Večeras, 12. aprila, po prvi put protest #1od5miliona održan je od 19 časova.

Na 12. građanskom protestu #1od5miliona pod nazivom “Protest protiv otmičara države” u Požarevcu, na Starom korzou, okupljenim građanima obratili su se Marinika Tepić, narodna poslanica, Tatjana Macura, iz Incijative “Mame su zakon” i Zoran Vuletić iz Građanskog demokratskog foruma.

Foto: Urban City

Građani su zatim po 12. put krenuli ulicama Požarevca i to Tabačkom čaršijom, preko Trga Radomira Vujovića, Radomira Milenića Rusa, Dositejeve, Moše Pijade, Jovana Šerbanovića, Stari korzo.

Foto: Urban City

Protestnom šetnjom građani iskazuju nezadovoljstvo opštim stanjem u državi. Gradjani su takođe izrazili nezadovoljstvo zbog uskračivanja prava na slobodno kretanje jer se vrše indirektni pritisci na autoprevoznike i time onemogućava organizovan prevoz do Beograda na građanski protest koji je zakazan za subotu 13. aprila, navode organizatori.

Podsetimo, potpisnici Sporazuma s narodom od vlasti zahtevaju ostavke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i predsednice Narodne skupštine Maje Gojković, izbore na svim nivoima posle šest ili devet meseci u kojima bi mediji bili slobodni i ispunjeni ostali zajednički zahtevi opozicije za fer i poštene izbore, kao i trenutna smena direktora i urednika informativnog programa RTS i RTV i smena članova REM-a.

KOMENTARIŠI