Tradicionalno, već 15. put za redom, Festival cveća i meda okupio je 29.aprila u Kusiću vrsne izlagače cvetnih proizvoda iz čitave Srbije, a pridružili su im se i proizvođači meda.

Na festivalu je svoju ponudu predstavilo preko 60 izlagača. U okviru male oaze cveća i zelenila nalazilo se baštensko cveće, rasadni materijali, ukrasno bilje, dekorativni materijali kao i proizvodi za negu i održavanje cveća. Ovo je bila idealna prilika za izlagače da se sretnu i razmene iskustva u vezi sa uzgajanjem cveća i pravilnim održavanjem, kao i za posetioce da uživaju u nesvakidašnjem cvetnom prizoru i čuju savete o rasađivanju, gajenju i prehrani cveća.

Foto: TOVG

Festival je otvorio zamenik predsednika opštine, Slađan Marković, a na otvaranju je govorio i predsednik MZ Kusiće, Saša Stokić. I bogat kulturno-umetnički program ispunio je očekivanja posetilaca.

Zahvalnice i nagrade pobedničkim štandovima uručili su predsednik MZ Kusiće i direktorka TO Veliko Gradište, Dajana Stojanović. Treće mesto u Kusiću je osvojila Lukić Jelena, na drugoj poziciji našla se Milošević Jovana, a najuređeniji cvetni štand, koji je zasenio ostale, dekorisali su učenici OŠ iz Kusića.

Foto: TOVG

I drugi festivalski dan u Velikom Gradištu, na Trgu Mladena Miloradovića, okupio je veliki broj izlagača koji u svojoj ponudi imaju veliki izbor cveća, biljaka, sadnica, cvetnih aranžmana, opreme za hortikulturu kao i najrazličitije vrste dekorativnih materijala za saksije, a štandove su lepo uredili i proizvođači meda.

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, zvanično je otvorio drugi festivalski dan, a program je počeo nastupom mališana iz Predškolske ustanove “Majski cvet“ i dečjim folklornim grupama.

U kategoriji najlepših cvetnih štandova, treće mesto je osvojila Đurđević Marijana, a nagradu je uručila direktorka Kulturnog centra “Vlastimir Pavlović Carevac“, Brasnislavka Veličković. Drugo mesto osvojila je Ranić Vera kojoj je nagradu je uručio zamenik predsednika opštine Slađan Marković. Pobednički cvetni štand ove godine je uredila je Vesna Gajović, njoj je nagradu uručio predsednik opštine.

Foto: TOVG

Treće mesto za najlepši štand sa pčelinjim proizvodima osvojila je Zlatica Živković, a nagradu je uručila pomoćnica predsednika Gordana Jecić. Drugo mesto osvojio je Zarić Zoran, a nagradu je uručio zamenik predsednika Skupštine, Božidar Grujić. Pobednički štand imao je Srđan Jović i njemu je nagradu uručila direktorka Turističke organizacije.

Gradište je odvajkada poznato po cvetnim rondelama koje zauzimaju centralno mesto na gradskom trgu. Grad je poznat i po trudu da se dekoracija i uređenost gradskog parka i Carevčevog šetališta dovedu na svetski nivo.

Tradicionalno, festival se simbolično održava krajem aprila, kada se na najlepši mogući način, uz cveće, med, pesmu i igru najavljuje početak turističke sezone.

KOMENTARIŠI