U nedelju 19. maja u inspirativnom ambijentu Avantura Parka arheološkog nalazišta Viminacijum, održan je Kup Prijateljstva u organizaciji Srpske karate Unije i Sportsko rekreativne Asocijacije.

Foto: KK Požarevac 92

Takmičenje je počelo neočekivanim nastupom sportskog direktora Unije, Baneta Dmitrovića, koji je iznenadio sve prisutne, zamenivši svoje odelo legionarskim kostimom u kojem je „komandovao“ ceremonijom svečanog otvaranja, predstavljajući klubove kao rimske legije, službena lica su dobila titule centuriona, medikusa ili tribuna, dok je generalni sekretar SKu Rada Stopić dobila finkciju domina skriba.

Ceo performans je naišao na oduševljenje preko 200 učesnika turnira iz klubova širom Srbije i Rumunije, koji su sa nestrpljenjem čekali trenutak da se u svojim kimonima slikaju pored pravog legionara.

Foto: KK Požarevac 92

Samo takmičenje je proteklo u prijateljskoj atmosferi karakterističnoj za takmičenja u organizaciji Unije u fer i korektnom nadmetanju svih učesnika, koji su tatami strunjače odmah po završetku svog nastupa zamenili izazovnim poligonima u duhu pravih sportskih avanturista.

U generalnom plasmanu ostvareni su sledeći rezultati:

1. Mesto – „Požarevac 92“
2. Mesto – „Lotos“ Smederevo
3. Mesto – „Šumatovac“ Aleksinac
4. Mesto – „Panteri 012“ Žagubica
5. Mesto – „Karađorđe“ Rača .

Foto: KK Požarevac 92

Ceo kompleks Avantura Parka arheološkog nalazišta Viminacijum, se pokazao izuzetno uslovnim za održavanje ovakvog sportskog događaja. Dve kongresne sale, izuzetno funkcionalna trpezarija, čista i uslovna sanitarna mreža, fantastičan legionarski i visinski poligon, daju mogućnost organizacije velikog broja sportsko rekreativnih priredbi, koje su rukovodioci parka i Sportsko rekreativne Asocijacije već ugovorili za realizaciju.

Imajući u vidu postojeće kapacitete i organizaciono iskustvo oba tima, sigurni smo da će Avantura Park postati svojevrstan sportsko rekreativni centar ovog dela Srbije.

KOMENTARIŠI