PODELI

U ponedeljak 4. juna je u sali SO Veliko Gradište održan prvi regionalni sastanak povodom realizacije projekta “Biseri Dunava i Đerdapa”.

Foto: TOGP

Ovim projektom obuhvaćene su Turističke organizacije koje gravitiraju ka obalama Dunava u regionu Donjeg Podunavlja, kao i svi privredni subjekti iz javnog i privatnog sektora koji su direktno ili indirektno uključeni u turističku ponudu gradova i opština na ovom području: Požarevca, Velikog Gradišta, Golupca, NP Đerdap, Majdanpeka, Kladova i Negotina. Sastanku su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava, ustanova i organizacija, Regionalne privredne komore Požarevac, preduzeća i turističkih kompleksa, izdavaoci smeštajnih kapaciteta, kao i organizatori manifestacija.

Foto: TOGP

Cilj ovog projekta je formiranje objedinjene turističke ponude i izrada jedinstvenog turističkog vodiča kroz Donje Podunavlje, u šta će biti uključena i izrada zajedničkog promo filma, kao i zajednički nastup na Sajmu turizma u Kragujevcu, a pokrovitelj projekta je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Foto: TOGP

Ponosni smo na dugogodišnju saradnju sa kolegama iz ove regije i na učešće u ovom projektu, a nadamo se da će on biti odskočna daska i za izradu nekih novih koji bi još više izgradili imidž destinacije Donje Podunavlje, navode iz Turističke organizacije Grada Požarevca.

KOMENTARIŠI