Izložba slika Vladete Deletić u Biblioteci u Kostolcu

Izložba slika Vladete Deletić u Biblioteci u Kostolcu

Izložba će biti otvorena do 17. juna 2018. godine

U Biblioteci u Kostolcu, Odeljenju Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, u ponedeljak, 4. juna 2018. godine – otvorena je izložba zavičajnog likovnog umetnika Vladete Deletić. O likovnoj umetnosti i o simbolici slika Vladete Deletić, govorila je Julija Bašić, diplomirana istoričarka umetnosti, a Aleksandra Vujčić, pesnikinja iz Požarevca, čitala je odabrane stihove ovog umetnika.

Foto: Biblioteka Kostolac
Izložba će biti otvorena do 17. juna 2018. godine. Vladeta Deletić, samouki je slikar, rođen 1958. godine u Požarevcu. Živi i stvara u Kostolcu. Crtanjem i slikanjem se bavi od ranog detinjstva, a sa 16 godina je počeo da slika tehnikom ulje na platnu.Bio je član je Likovnog kluba „Atelje 79“ pri KUD-u Kostolac do 1990. godine.

Foto: Biblioteka Kostolac
Jedan je od osnivača Udruženja likovnih umetnika ULUK „Art“ u Kostolcu 2002. godine, član je udruženja ULIS „Milana Pavlović-Barili“ i „ Đura Jakšić“ iz Požarevca. Do sada je imao tri samostalne izložbe u Kostolcu i preko 300 kolektivnih izložbi širom nekadašnje Jugoslavije, zatim u Srbiji i u inostranstvu.

Foto: Biblioteka Kostolac
Učesnik je brojnih likovnih kolonija, humanitarnih akcija i dobitnik je nekoliko vrednih priznanja. Godine 1986. osvojio je drugo mesto na takmičenju likovnih stvaralaca metalaca Srbije u Trsteniku. U njegovim slikama je puno ljubavi, radosti, slobode i identiteta čoveka  u realnosti, ali i skrivenosti i tajanstvenosti u stvarnosti. Pored slikarstva, piše i poeziju i prozu.

KOMENTARIŠI