Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi za domaće medije da cena rasta goriva prati svetska dešavanja i krizu sa naftom, kao i da nema nikakve priče o “državnoj krađi”.

Vučić insistira na tome da država sama po sebi može da kontroliše delimično samo akcize na gorivo, ali da se finalna cena formira na osnovu stanja svetskog tržišta.

Nismo mi u staklenom zvonu pa da na nas ne utiču svetska dešavanja. Zato je svima potreban mir jer je i cena nafte onda normalna, pa dalje i gorvio, gas… – kaže predsednik i dodaje: “Nisam siguran da ima razloga za proteste i paniku, jer i sa ovim poskupljenjima i dalje smo što se tiče cene goriva pa i dizela među najjeftinijima u Evropi.”

Podsetimo, preko društevnih mreža najavljeni su protesti protiv poskupljenja goriva širom Srbije. Protesti se 8. juna organizuju i u Požarevcu, a potvrđeni su za sada i u Petrovcu na Mlavi.

1 KOMENTAR

  1. Gospodine Vucicu krajnje je bezobrazno sto tako izjavljujete da smo medju najjeftinijima…. Preispitajte prvo kako je i koliko gorivo u jacim drzavama ,sa jacim standardom… A ne da se ugledate na drzave koje su slepacke kao i mi i gde mogu da deru narod kao sto ste Vi. Ako zelite vise para u budjet smanjite vama plate u Vladi za nerad(cast izuzecima) gde kafu pijete za 20dinara i rucak na visokom nivou imate za 100 din. Stavite da imate plate kao prosecan gradjanin i onda cete shvatiti kolika je nemastina i od cega se treba sve odreci da bi se preterao mesec

KOMENTARIŠI