Protesti protiv poskupljenja goriva i u Požarevcu, najavljena BLOKADA SAOBRAĆAJA!

Protesti protiv poskupljenja goriva i u Požarevcu, najavljena BLOKADA SAOBRAĆAJA!

Okupljanje je u Požarevcu zakazano za 16 časova na parkingu kod Tempa

Protesti protiv poskupljenja goriva održaće se 8. juna u većini gradova Srbije blokadom puteva od 17 časova. Protesti su preko društvene mreže Facebook najavljeni i u Požarevcu.

Okupljanje je u Požarevcu zakazano za 8. jun za 16 časova na parkingu kod Tempa kako se navodi na događaju na Fejsbuku, a potom je planiran odlazak do mosta na reci Velika Morava (prema naplatnoj rampi), gde je najavljena blokada saobraćaja svakog dana do ispunjenja uslova.

FOTO: FACEBOOK PRINTSCREEN

Organizatori blokade su na društvenim mrežama objasnili da se bore za usvajanje tri zahteva.

Prvi zahtev vozača jeste da se usvoji nova cena goriva koja neće prelaziti brojku od 110 dinara po litru za dizel i 120 dinara po litru za benzin, takođe se navodi da ta cena bude važeća za sve pumpe u zemlji.

Foto: S. Perić

Zahtevi obuhvataju i novi proračun cene goriva i to na način da se cena goriva obračunava tako što će se na osnovnu cenu benzina uračunati porez pa tek onda na oporezovanu cenu dodati akcizu koja ne sme biti više od 50 odsto osnovne cene benzina.

Vozači su se u svojim zahtevima osvrnuli i na vlasnike koji poseduju automobile na plin, i uvrstili zahtev da cena plina ne sme da bude veća od polovine cene bezolovnog benzina.

5 KOMENTARA

  1. Ko tebi drma kavez Saša. Verovatno i nemaš auto pa lupaš gluposti. TREBA NAPRAVITI BLOKADU NA 24H SVUDA U SRBIJI!!!!

  2. Apsolutno podrzazavam ove proteste .
    Pa ovakve placke vise nema ni u albaniji I oni se pobune kad ih pljackaju .
    Hvala bogu da se budimo .

  3. Ja od moje plate mogu 120l sada da kupim na mesecnom nivou. Nekada sam mogao 240… Plata mi je porasla za 10 posto od tada… Ko je ovde lud?

KOMENTARIŠI