Održana druga redovna sednica Saveta Braničevskog upravnog okruga

Održana druga redovna sednica Saveta Braničevskog upravnog okruga

Foto: Urban City / B.P.

U kabinetu načelnika Braničevskog upravnog okruga Aleksandra Đokića održana je druga redovna sednica Saveta Braničevskog upravnog okruga u 2021. godini.

Aleksandar Đokić, Foto: Urban City

Na Dnevnom redu bilo je usvajanje Zapisnika sa prve sednice Saveta Braničevskog upravnog okruga u 2021. godini, sprovođenje Uredbe Vlade RS o upravljanju otpadom, mogućnost iznošenja otpada iz naseljenih mesta sa teritorije grada Požarevca, a govorilo se i o Regionalnoj deponiji, taj izveštaj podneo je gradonačelnik Saša Pavlović.

Što se tiče epidemiološke situacije i vakcinacije na teritoriji Braničevskog upravnog okruga, izveštaj o toj tački sednice podnela je direktorka ZZJZ Požarevac Ana Jovanović, koja je između ostalog rekla da je epidemiološka situacija nepovoljna i da su brojevi i dalje dvocifreni.

dr Ana Jovanović, Foto: Urban City

Najveći broj je i dalje u Požarevcu, dok su u ostalim opštinama brojevi jednocifreni. Po njenim rečima brojevi nisu bezazleni, a napomenula je i da su zdravstveni radnici na ivici snage. Vakcinacija, kako je rekla ide po planu. Do sada je u Braničevskom okrugu  kompletno vakcinisano sa obe doze 18.600 lica.

Na jučerašnjoj sednici govoroilo se pored ostalih tačaka i o zaštiti reke Pek, o čemu će Urban City pisati u posebnoj vesti.

KOMENTARIŠI