Održana edukativna i kreativna radionica u biblioteci „Srboljub Mitić“ u Malom...

Održana edukativna i kreativna radionica u biblioteci „Srboljub Mitić“ u Malom Crniću

Mališane uzrasta od 3 do 5 godina iz vrtića „Zeka“ Malo Crniće, Pasuljčić Mika rođen u glavi Mari Kirijaku i u bojama Lide Varvarusi, doveo je do čitaonice „Osam nijansi plave“ biblioteke „Srboljub Mitić“, u kojoj je magični glas direktorke Biblioteke, lako decu naveo da zavole knjigu

Još jedna edukativna i kreativna radionica održana je u biblioteci „Srboljub Mitić“.

Mališane uzrasta od 3 do 5 godina iz vrtića „Zeka“ Malo Crniće, Pasuljčić Mika rođen u glavi Mari Kirijaku i u bojama Lide Varvarusi, doveo je do čitaonice „Osam nijansi plave“ biblioteke „Srboljub Mitić“, u kojoj je magični glas direktorke Biblioteke, lako decu naveo da zavole knjigu.

Foto: BSMMC

U prisustvu vaspitačica i direktorke PU „14 oktobor“, nežno ih je sa mosta nesigurnosti u novom ambijentu, uvela u svet mašte i život Pasuljčića Mike, koji na početku beše tužan. Plašio se mraka, buke, vode, mraka, vetra, ali na kraju utočište i sreću našao je u toplim rukama devojčice Nade, koja ga je udomila u čarobnoj bašti. Pasuljčić sav srećan, što još postoje dobri ljudi, mislima se obratio roditeljima:„Mama, tata, gde god da ste…želim da znate da mislim na vas. Volim vas. Zauvek. Ali ću za sada ostati ovde. Tako sam umoran od cele ove avanture. Bez obzira na to gde ste…i bez obzira na to gde sam ja…voleću vas i misliću na vas, uvek“.

Foto: BSMMC

Poput Pasuljčića, dečica su se opustila u društvu bibliotekara i knjiga. Svom novom prijatelju Pasuljčiću, podarili su divne crteže sa cvetićima, lepim drvećem…dok su za žabu koja je htela Pasuljčića da pojede rekli da je zla, a za kaznu nije se našla ni na jednoj slici.

KOMENTARIŠI