Održana KZM povodom predstavljanja projekta „Unapređenje upošljivosti žena koje žive u ruralnim...

Održana KZM povodom predstavljanja projekta „Unapređenje upošljivosti žena koje žive u ruralnim područjima Grada Požarevca“

Grad Požarevac je dobio sredstva za realizaciju projekta ,,Unapređenje upošljivosti žena koje žive u ruralnim područjima Grada Požarevca“, koji je finansiran od strane UN WOMEN programa.

Ugovor je zaključen 28.6.2019. godine. Projekat će trajati do kraja novembra tekuće godine, a ukupna vrednost je 500.000,00 dinara.

Glavni cilj Projekta jeste smanjenje nezaposlenosti među ženskom populacijom koja živi u ruralnom području. Ovaj cilj je planirano postići kroz jačanje ženskog preduzetništva unapređenjem veština i sposobnosti ciljne grupe. Planirana je obuka za započinjanje poslovanja za 40 žena iz seoskog područja i izradu 20 biznis planova zainteresovanim učesnicama.

Kako je istakla Ivana Gavrilović menadžer projekta aktivnosti su planirane tako da se prvo obiđu seoska naselja i predstavi ideja Projekta, razgovara sa ženskom populacijom i bliže objasni način sprovođenja obuke. Nakon toga, u Gradskoj upravi Grada Požarevca i možda u opštini Kostolac, u zavisnosti od toga iz kojih seoskih naselja ćemo imati prijave.

Projekat takođe predviđa oblik mentorstva odnosno pomoć pri konkurisanju za dobijanje sredstava za započinjanje poslovanja.

 

KOMENTARIŠI