Održana manifestacija “Preobraženjski susreti pesnika” u Malom Crniću

Održana manifestacija “Preobraženjski susreti pesnika” u Malom Crniću

Biblioteka “Srboljub Mitić“ i pravoslavna Crkva „Sveti Ignjatije Bogonosac“ u Malom Crniću je Svetom liturgijom i tradicionalnom manifestacijom „Preobraženjski susreti pesnika 2017″, obeležila praznik Preobraženja Gospodnjeg, koji je posvećen sećanju na događaj Hristovog preobraženja na gori Tavor, kada on najavljuje svoje stradanje i slavu.

Posle svete liturgije, u prelepom ambijentu crkvene porte, održan je kulturno-umetnički program. Prisutne je pozdravila direktorka biblioteke „Srboljub Mitić“, a potom i starešina Crkve „Sv.Ignjatije Bogonosac“, jerej Slobodan Stanić.

Program je otvorila Ana Dudaš, predstavnik domaćina, a zatim su svoje stihove govorili pesnici: Jovan D. Petrović iz Petrovca na Mlavi; Veroslava Malešević iz Kostolca Jovan Bundalo iz Beograda, Slavica Pejović iz Kostolca, Rade M. Obradović iz Velikog Popovca, Biljana Mešić Janković iz Petke, Sabah Al Zubeidi iz Iraka, Vesna Macak iz Petrovca na Mlavi (predstavnik dijaspore – Austrija), Zoran Stojićević Rikardo iz Kostolca,

Boban Paunović iz Požarevca, Zlatija Radovanović iz Batuše, Dragan T. Jović iz Crljenca, Bata Golić iz Požarevca, Vojkan Ivković iz Petke, Žaklina Perić iz Požarevca, Ljubisav Grujić Gruja iz Požarevca, Dragan Žuržević, iz Petke, Živojka Milić iz Crljenca, Dragan Stanojević iz Velikog Sela, Rada Nestorov iz Požarevca, Radmila Zorić iz Salakovca, Dragiša Živdinović iz Kališta, Katarina Lazić iz Kostolca, Svetlana Perišić iz Smoljinca, Saša Đorđević iz Smedereva, Zorka Stojanović iz Malog Crnića, Milijane Džodić iz Kuršumlije, Branka Tirnanić, Dragana Gaga Nikolić iz Kličevca, Danijela Božičković Radulović iz Petrovca na Mlavi, Antileta Živković iz Toponice, Slavica Jovanović iz Požarevca i Aleksandar Mihailović – sveštenik iz Požarevca.

Program je oplemenjen divnim glasovima dueta Tamare Živković i Dragane Petrović, članica Kulturno-umetničkog društva iz Šljivovcai nežnim zvucima frule Zorana Vučete iz Velikog Sela.

Svi učesnici programa su dobitnici zahvalnica za učešće i negovanje duhovnog stvaralaštva. Zahvalnice su uručile: Danijela Božičković Radulović, Zorka Stojanović i Antileta Živković.

 

KOMENTARIŠI