U Gradskoj upravi Požarevca održana je panel diskusija na temu „Promene u pravilnicima sportskih organizacija“.

 

Raspravi, kojoj je prethodio radni sastanak u kabinetu zamenika gradonačelnika Saše Pavlovića, pored predsednika Sportskog savaza Grada Požarevca Zlatana Kostića sa saradnicima, prisustvovali su predsednik Sportskoga savze Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković. Takođe, učešće u diskusiji uzeli su i predstavnici regionalnih teritorijalnih sportskih saveza.

Zlatan Kostić se u ime domaćina zahvalio učesnicima panel diskusije i istakao da Požarevac ima odličnu saradnju sa Sportskim savezom Srbije koja traje godinama.

Davor Štefanek je svoje obraćanje fokusirao na neophodnost dobre međusobne komunikacije i na funkcionisanje teritorijalnih sportskih saveza na najbolji mogući način i u skladu sa Zakonom o sportu.

„Učestvujući  u ovakvim diskusijama i na sličnim događajima pokazujemo koliko smo voljni da unapređujemo sport u svojim sredinama“, rekao je Štefanek.

Skup u Požarevcu bio je prilika da se predstavnici regionalnih teritorijalnih saveza upoznaju sa novinama u pravilnicima sportskih saveza o kojima je govorio profesor Nenad Đurđević.

Rukovodioci saveza mogli su posle toga da postavljaju pitanja i ukazuju na probleme na koje nailaze u radu.

KOMENTARIŠI