Održana sednica Izvršnog odbora NALED-a u Požarevcu

Održana sednica Izvršnog odbora NALED-a u Požarevcu

Cilj sastanka je i unapređenje poslovnog okruženja u Požarevcu i okolini, ali i dobar primer za ostale lokalne jedinice i opštine

Značaj saradnje između NALED-a i lokalne zajdenice je vidljiv na procesu sertifikacije za povoljno poslovno okruženje, koje je potrebno Požarevcu. NALED ima misiju da poslovno okruženje podigne na viši nivo. Cilj sastanka je i unapređenje poslovnog okruženja u Požarevcu i okolini, ali i dobar primer za ostale lokalne jedinice i opštine.

Foto: Grad Požarevac

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović koji je član IO NALED-a, je ovom prilikom izjavio da je u fokusu ove lokalne samouprave razvoj privrede i stavranje okruženja za investiranje i da su svi koraci koji su preduzeti u prethodnom period upravo usmereni ka tome da se poveća broj zaposlenih Požarevljana.

Foto: Grad Požarevac

Dejan Đokić predsednik IO NALED-a, je rekao, da je Požarevac jedan od ozbiljnih oslonaca za razvoj ovog regiona i da su svesni koliko ima privrednih subjekata koji osluškuju ono što radi lokalna samouprava i koliko je to za njih bitno. NALED već duži vremenski period radi sa Požarevcom i gradonačelnikom na kreiranju boljeg poslovnog okruženja za sam grad ali da se i iskustva odavde preslikaju i u drugim jedinicama lokalne samouprave. Centralna tema sastanka je bila definisanje pravaca razvoja koji bi se uneli u Sivu knjigu gde se nalaze poruke upućene državi o preduzimanju određenih koraka, u narednom period, u cilju razvijanja ekonomije.

2 KOMENTARA

KOMENTARIŠI