Održana skupština Sportskog saveza Grada Požarevca

Održana skupština Sportskog saveza Grada Požarevca

U požarevačkom Gradskom zdanju održana je skupština Sportskog saveza Grada Požarevca, na kojoj su gosti bili predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković.

Prisutne je pozdravio gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sledećim rečima:

„Mišljenja sam da je zadatak Sportskog saveza grada Požarevca da bude spona između onih na terenu, sportskih radnika sa jedne i lokalne samouprave sa druge strane. Budite uvereni da je nama koji smo na čelu grada, a siguran sam da je to slučaj i sa ljudima koji vode našu državu, u najvećem ineresu da sport raste i razvija se. Negujući profesionalni sport i sportiste, imamo zajednički zadatak da najpre čuvamo i pomognemo onu bazu koju čine amaterski klubovi i naravno školski sport. Idući ka tome iz perspektive sportske infrastrukture, ponosno mogu reći da će nam velika rekonstrukcija Sportskog centra Požarevac, kada se bude završila, doneti jednu od najboljih dvorana u toj klasi u Srbiji.

BANE SPASOVIĆ

U sklopu ove ustanove, na raspolaganju će nam za nekoliko nedelja biti i balon hala, koju će moći da koriste i sportisti i rekreativci. Podsećam da smo za ovu godinu izdvojili i sredstva za projekat zatvorenog bazena koji će, kada se završi, biti još jedan važan segment u razvoju bazičnih sportova u našem gradu. Ovo su bili neki od važnijih projekata, ali moram da naglasim da svake godine obnavljamo ili izgrađujemo po neko igralište u seoskim i gradskim mesnim zajednicama, svesni da istu priliku za bavljenjem sportom moramo dati svim građanima. Pored infrastrukture, znamo da je i za redovno funkcionisanje klubova potrebno dosta novca, ali molim vas da uzmete u obzir da ga moramo trošiti racionalno jer on dolazi iz kase koja je vlasništvo svih građana.“

Sednicom je predsedavao predsednik Sportskog saveza Grada Požarevca Zlatan Kostić.

KOMENTARIŠI