Održana tradicionalna „Tribina o poljoprivredi“ u Kostolcu

Održana tradicionalna „Tribina o poljoprivredi“ u Kostolcu

Povodom obeležavanja Dana i jubileja,  desetogodišnjice osnivanja Gradske opštine, u Kostolcu je u petak, 24. januara održana već tradicionalna „Tribina o poljoprivredi“.

Tribinu je u prisustvu brojnih poljoprivrednih proizvođača kao i predstavnika javnih funkcija, zamenika predsednika GO Dalibora Ilića, zamenika predsednika Skupštine GO Rajka Božića, pomoćnika predsednika GO Katarine Sarafinović i Darka Grubetića i člana Veća Marijane Božić, otvorio predsednik Gradske opštine Serdžo Krstanoski čestitajući najuspešnijim poljoprivrednicima priznanja sa željom da baveći se svojim poslom postignu još bolje rezultate i prinose:

-Smatram da održavanje već tradicionalne Tribine o poljoprivredi predstavlja izuzetno dobar vid informisanja i edukovanja naših poljoprivrednih proizvođača i stočara, zahvaljujući predavanjima od strane priznatih stručnjaka iz različitih oblasti.

Gradska opština Kostolac je opština koja ima veliki deo obradivog, poljoprivrednog područja i želja nam je da dobrom infrastrukturom, podsticajima i svakom drugom pomoći, zajedno sa Gradom Požarevcem doprinesemo da ovakvih poljoprivrednih proizvođača bude što više.

Predsednik GO Kostolac, Serdžo Krstanoski je sa savetnikom i rukovodiocem za poljoprivredu dr Dragoljubom Ivanovićem uručio pohvalnice najboljim poljoprivrednim proizvođačima u oblasti ratarstva, stočarstva, povrtarstva, pčelarstva i voćarstva. Pohvalnice kao i godišnju pretplatu na specijalizovani časopis „Dobro jutro“ dobilo je 15 poljoprivrednih proizvođača sa područja Gradske opštine Kostolac. Obraćajući se prisutnim poljoprivrednicima, dr Dragoljub Ivanović je naglasio da ga „najviše raduje što je među mnogobrojnim poljoprivrdnicima sada i sve veći broj mladih ljudi koji žele da se bave stočarstvom, ratarstvom, voćarstvom i da su im pohvalnice povodom Dana GO Kostolac podsticaj za dalji rad i nove uspehe“.

U okviru ove, svečarski obeležene „Tribine o poljoprivredi“ održano je i nekoliko predavanja stručnjaka Veterinarskog specijalističkog instituta i Poljoprivredne savetodavne i stručne službe iz Požarevca. Teme su bile pojava afričke kuge, preventivne mere na farmi, obrada papaka, stabilna proizvodnja pšenice, zaštita pšenice od cikade.

KOMENTARIŠI