Održani Dani polja u Kuli u organizaciji ZZ “Kuljanska”

Održani Dani polja u Kuli u organizaciji ZZ “Kuljanska”

Prelep, sunčani četvrtak, 25. jul bio je rezervisan za Dane polja, koji su održani na oglednim poljima između seoskih naselja Kula i Batuša u opštini Malo Crniće.

Manifestaciju je otvorio KUD iz Ranovca kratkim kulturno-umetničkim programom, a potom se prisutnima obratio Bogoljub Jevtić, direktor zemljoradničke zadruge “Kuljanska” iz Kule, koji se obratio prisutnim poljoprivrednim proizvođačima, i zahvalio im što su se odazvali u ovolikom broju, što govori o činjenici da su zainteresovani da uče o novim sortama kultura koje uspevaju na podneblju Stiga.

Foto: G.Stević / Privatna arhiva

Posle direktora, prisutnima se obratio predsednik opštine Malo Crniće, Mališa Antonijević, koji je prisutne podsetio na značaj zadružne proizvodnje, koja u srpskoj istoriji vuče korene iz  perioda Vuka KAradžića, i pozdravio prisutne proizvođače, i zamolio ih da nastave da proizvode i privređuju na svom parčetu zemlje.

Prisutnima se obratio i dr Vladimir Miklič, upravnik uljanih kultura na Institutu za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, koji je prisutnima pričao o novim sortama koje su trenutno aktuelne u Srbiji, i učinku koji se ostvaruje sejanjem istih.

Foto: G.Stević / Privatna arhiva

Na samom kraju je najuspešnije poljoprivredne proizvođače, koji su predali najviše robe (pšenice, suncokreta i kukuruza) direktor zadruge “Kuljanska” nagradio prigodnim poklonima.

 

KOMENTARIŠI